Vreme ćutanja

Categories PolitikaPosted on


Nisu ovo ni prvi ni poslednji izbori, ali za neke kao da je ovo potonje. Jutros me sa broja 064 580 9634 SMS-om spamuju demokrate onom čuvenom glupošću: "Ja kasnim. Stigao je zejtin pa sam stao u red. Posle idem kod Rumuna da uzmem dve litre benzina ako ima…." a zatim otvorim Gmail kad ono ponovo "demokrate", ovoga puta u njihovo ime persona koja se predstavlja kao "Biserka Jovanović" podseća me da pogledam YouTube uradak samozvane "Demokratske omladine". I to sve u sred tzv. izborne tišine!

Ima tu nekoliko stvari, vezano za ove izbore, koje su čudne i neuobičajene, a odnose se pre svega na demokrate kao "strane u sporu". Naime, ne sećam se kada su poslednji put koristili negativnu, "prljavu" kampanju u izbornim promotivnim aktivnostima, a to upravo čine sada i to u enormnim "količinama". Čine upravo ono što bi se očekivalo od radikala, i što je od njih prosto nezamislivo. Prosto nisam mogao da verujem šta je sve Tadić izrekao tokom predizborne turneje na račun protivnika.

Nasuprot ovom "demokratskom fenomenu", imamo i radikalski fenomen ;) – nikada čistiji, nikada nasmejaniji i uglađeniji. Ima tu i tamo sličnih negativnih pojava kao i u timu demokrata, ali ne toliko izraženo. Prosto se vidi (a i zna se) da im je kampanju krojio neko ko se razume u te stvari (Quinn Gillespie &Associates). Nikolić sračunato, ne pominje Šešelja niti nosi bedževe sa njegovim likom, više se smeje (ili bar pokušava), nema pretećeg tona, okrenut je širem spektru socijalnih grupa itd. itd.

Ko god da je savetovao Tadića, a video sam oko njega Krstića (ovaj mu je prilikom TV suočavanja nameštao mikrofon i popravljao kragnu) i Šapera u pozadini – očigledno ga pogrešno je savetovao, što je uostalom i pokazao prvi krug i rezultati glasanja. A pošto je i nastavak kampanje ka drugom krugu nastvaljen u istom tonu, milsim da će se to sigurno donekle negativno odraziti na rezultate. Sad se setih i prošlogodišnje DS agitacije kojom su uznemirili komšiluk.

Naravno, ni radikali nisu "zlato" (iskazali su umeće vladanja u više navrata), i ne budimo deca, svi su oni isti – bitni su samo upravni odbori, fotelje u javnim preduzećima, tajkunizacija-privatizacija, procenti, provizije, službeni automobili i obezbeđenje, dnevnice, imunitet, ministarstava "po vertikali"….

I što reče BS, ovo nimalo nije politički korektno, ni levo, ni desno, već pravo u meso… ;)

I ne zaboravite, sve je "već viđeno":
 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *