VANU ili SANU?!

Categories Politika, SvakodnevnicaPosted on

Da li nam je pored već jednog "veća staraca" – SANU, koje se u prošlosti poprilično kompromitovalo, pre sve zbog nepotrebnog političkog angažmana i unutrašnjih sukoba, te brobe za vodeće pozicije, potrebno još jedno lokalno "veće staraca" u obliku VANUVojvođanske akademije nauka i umetnosti?

Po mom mišljenju, ovo je samo još jedna "odapeta strelica" odlazeće pokrajinske vlasti (uskoro će septembarski izbori) pod čijim blagoslovom se formira VANU. VANU je nainicijativu pokrajinskog poslanika dr Dragoljuba Živkovićai, osnovala skupština Vojvodine. VANU praktično, nije još ni osnovana (stiglo se do predloga kandidata), a već su govori o osporavanju naučne i umetničke težine pojedinih kandidata.

Tako je na primer, prvina listi kandidata upravo dr Dragoljuba Živkovićai, dugogodišnji profesor marksizma i samoupravljanja na Fakultetu za fizičku kulturu u Prištini. Znači, prvi čovek VANU će biti istaknuti Marksista.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Vojvodjanska akademija je vec postojala dok nije nailno ukinuta od strane fasiste Slobodana Milosevica u cilju potpunog ukidanja i asimilovanja svega sto ima predznak Vojvodjansko.
    Ovo je samo pocetak u nizu potpunog vracanja svega otetog od strane srbijanske centralisticke oligarhije jer je nebitno ko je na vlasti u beogradu…..svi su isti kad je odnos prema Vojvodini u pitanju

  2. I Vojvodina je Srbija, a tzv. “autonomaši” identifikuju “vojvođansko” sa sopstvenim džepom. Što više fiktivnih funkcija i tela, to više novca i kontrole novca od strane nosioca funkcija u tim institucijama. Ti samozvani “autonomaši” kada traže uvećanje budžeta samo misle kako će te pare na neki način preliti u sopstvene džepove. To je suština vojvođanske “autonomije”.

Comments are closed.