Uticaj “Farme” na YouTube

Categories Internet, KulturaPosted on

Ovaj video sam snimio pre neke tri godine na konferenciji za štampu gde je Ivan Fece Firči predstavio sopstveni EKV remiks, koji je po meni sasvim ok, ali nije to tema ovog zapisa. Tema ovo zapisa je uticaj rijaliji šoua “Farme”, kako statistike kažu –  najpopularnijeg za sada programa te vrste u Srbiji, na online aktivnosti surfera u Srbiji.

Ako stavimo na stranu (be)smislenost jedne ovake emisije i njenu vrednost, web statistike ukazuju da TV emitovanje značajno utiče na porast online interesovanja  za sadržajnim koji su u bilo kakvoj vezi sa protagonsitima ovog programa.

Pogledajte samo naredni grafik koji sam izvukao iz statistike Ovog video zapisa, on govori više od hiljadu reči.

Broj pregleda ovog videa dostigao je 25 hiljada pregleda – Ovo je samo jedan video, vezna za samo jedan lik, a ima ih mnogo na Farmi. Možemo zaključiti da Farma ima velikog uticaja na konzumaciju online sadržaja zahavaljujući intenziviranju interesovanja za sve vezano za ovaj kontroverzni “reality show“.

Takođe, naredni grafik ukazuje da i  muški gledaju Farmu, ali i da su to većinom oni iznad 30 godina:

Još jedna sjajan stavr kod analize YouTube snimaka je tzv. Hot Spots izveštaj koji ukazuje na pažnju gledalaca tokom trajanja video zapisa:

Please follow and like us:

1 comment

  1. Ivan Fece je najzasluzniji za gledanost Farme. Treba da bude pobednik. Farma je emisija zabavnog karaktera i Firci nas je bas uveseljavao.Narod ne zanima kako Bojanic muze krave ili spava, kako iznosi prljav ves narodu i zadire duboko u privatnost porodica, da li se Ceranici ljube ili tuku. Narodu treba da se zabavlja sa njegovim i Macinim dosetkama, smicalicama .Nesto cemu se mozemo slatko nasmejati. Firci moze da da sadrzaj u svemu jer je inteligentan i prosao je mnogo pa ima i da prica price, ali da nas i zabavi. recnik mu nije problem jer svi mi tako govorimo, psujemo po potrebi i posebno kada nas neko provocira. Razmislite samo kako Vi psujete kada nema plate, na politicare i situaciju u zemlji, na saobracaj itd. ali vas ne snimaju. Da se postave kamere u Vase kuce i vi bi psovali. Na kraju, Firci je nezamenljiv na Farmi bas zbog svoje neposrednosti i zna da bude izuzetno pametan i prost kada to treba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *