TV paradoks društvenih mreža

Categories Društvene mrežePosted on

Zanimljivo je da se do sada smatralo da aktivnija upotreba interneta smanjuje razvijeno TV zavisnost, potencijalno razvijajući novu Internet zavisnost. Prema najnovijim podacima analitičke kuće Nielsen, koje prenosi NY Times, mogućnost komentarisanja TV programa na web  društvenim mrežama uvećava TV popularnost i njihovu gledanost.

Istraživanje ukazuje na jedan novi fenomenmultimedijsko praćenje i aktivno učestvovanje, jer podaci o gledanosti recimo velikih sportskih događaja (Superbowl) i dodela nagrada (MTV, Oscar..) u SAD-u pokazuju da ih gledaoci vema često uporedo prate online i na televizijskim ekranima. Tako je recimo 1 od 7 gledalaca ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Vankuveru istovremeno bio i online.

TV mediji su uvideli ovu spregu i pokušavaju da je iskoriste. Na primer američki NBC promoviše nešto što naziva “You Be the Judge” a u vezije je aktuelne Olimpijade u Vankuveru, a reč je o servisu koji omogućava gledaocima da preko weba daju sopstvene ocene za nastupe umetničkih klizača, tako da se zvanične ocene direktno u realnom vremenu upoređuju sa zvaničnim ocenama.

“The Internet is our friend, not our enemy” – chief executive of the CBS Corporation

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *