Tučom u promotivnu kampanju

Categories branding, Marketing, SportPosted on

Sukob igrača i navijača na utakmici Detroit-Indijana koju sam poomenuo u blogmarks-ima, kako se ispostvalja, ipak nije bio baŠ sasvim slučajan i nošen stihijom. Iza svega, izgleda, stoji marketinška agencija davidandgoliath koja je u svrhu “reanimacije” američkog sportskog brenda LA Gear iscenirala sukob u čijem je centru pažnje bio igrač Ron Artest igrač Indijana Pejsersa.

Na ovaj zaključak navode činjenice da je Artest jedini od aktera u sukobu imao promotivni ugovor sa kompanijom “LA Gear”, te da je ta firma upravo u petak lansirala novu kolekciju (”Tru Warier”) sportske odeće i obuće za sledeću sezonu. Ovim se još jednom pokazao veliki uticaj ekonomskog momenta na profesionalni sport, te takođe da marketeri ne biraju sredstva u dostizanju svojih ciljeva.

Na Ronovu nesreću, komesar NBA lige Dejvid Štern zapretio je kaznom suspenzije igranja do kraja sezone, čime bi pomenuti igrač izgubio pravo i na spostveni “lični dohodak”. Ipak, ostaje mu da nađe utehu u “LA Gear” dolarima i mogućim premijama.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *