Top 1000 sajtova prema Google-u

Categories Internet, Internet marketingPosted on

Google je preko svog AdWords bloga najavio novu mogućnost u okviru Google Ad Plannera a vezanu za bolji plasman reklama kroz AdWords mrežu. Velika novost je zapravo predstavljena  top lista 1000 najposećenijih web lokacija po unique posetiocima merenim preko Ad Plannera. Lista rangira web sajtove prema kategoriji, unique posetiocima, reach-u i broju pregledanih stranica.

Google ne samo da je ponudio ovaj listing, već je i oglašivačima omogućio da odrede na kojima od tih sajtova žele da postave kontekstne reklame. Ova nova osobina će osigurati da oglasi dođu do zaista velikog broja korisnika, ali samo na poznatim stranicama, onima koje su najprikladnije za brandiranje ciljeva.

Kako bi aktivirali ovaj Top 1000 filter unutar AdWordsa, idite na vaš AdWords nalog i izaberite  “non Ad Planner 1000″ unutar “category filters” sekcije.

Zanimljivi su i prikazani podaci – tako recimo pokazuje da  je facebook.com apsolutni broj 1 globalno sa 570 milijardi page views and 540 miliona unique posetilaca.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *