Time ličnost godine: Vi

Categories MedijiPosted on

…odnosno, svi MI aktivni samoupravljači novim informacionog doba. Prema tradicionalnom godišnjem izboru magazina Time, ličnost godine nije neko iz sveta celebrityja, već današnji prosečan stanovnik ove planete.

Naknadni dodatak: 17.12.06 23:20 Čak je i jedna od tema večerašnjeg 2 Dnevnika RTS-a bila posvećena Ličnosti godine magazina Time, a moglo se čuti i pominjanje inforatičkog doba, YouTuba, MySapcea i sl. što je za svaku pohvalu.

Preciznije rečeno, urednici Time-a smatraju da je rađanje brojnih web socijalnih mreža i online zajednica, poput MySpace-a i Facebook-a, a pogotovo YouTuba, postavilo i identifikovalo tzv. "malog čoveka" kao glavnog pokretača i centralne poluge nove digitalne demokratije, glavna alatka "samoupravljača" informacijama je, naravno, World Wide Web.

Zanimljivo je i rešenje naslovnice ovog izdanja Time-a od 25. decembra, na kojoj centralno mesto zauzima YouTube Flash plejer ispunjen srebrnkasto-sivom površinom koja bi trebala da bude ogledalo, u kome se ogledaju "ličnosti godine" – svi čitaoci ponaosob.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *