ThinkPad X1 Carbon – računar zvani želja

Categories Techno, TehnologijaPosted on

 ThinkPad X1 Carbon je nova uzdanica Lenovo/IBM-a koja ponovo postavlja nove industrijske standarde, a zasnovan na principima koji se nisu menjali 20 godina. Izrađen od karbonskih vlakana, baš kao Ferari, ovo je njalakši Ultrabook na svetu, i baš kao u svetu automobilizma upotrebom karbonski vlakana ojačana je struktura uz smanjenje težine.

ThinkPad X1 Carbon ima masu od 1,36 kilograma, a tanak je samo 18 m, i pri tome prelepo izgleda za šta ja zadužen tim oko vodećeg industrijskog dijanera, japanca Hiroki Hirano. Već na priv pogled vidi se da je X1 superiornijeg dizajna od hvaljenog prethodnika X300, za koga je i Steve Jobs rekao da je glavna konkurencija MacBook Airu. Dizajn je jednostavan, usmeren na produktivnost, sa najboljom tastaturom i ekranom od 14″  sa rezolucijom od 1600 x 900 piksela.

CEO kompanije Lenovo zadao je Hiranu zadatak  “beat the MacBook Air” upravo zbog toga japanski dizajner je do detalja ispitao konkurenta. I kako je samo rekao, mnogo toga je zaključio i nadahnuo se gledajući sjajni MacBook Air.

Ipak, ovo je u svojim korenima čisti ThinkPad:

Hirano: So then, the final design was born with my idea of “what a ThinkPad should be like“.

Even so, I was concerned. I asked for opinions on the design from other teams not related to the product and they all told me that the design is “is no doubt, a ThinkPad design”. This gave me confidence and I also accepted how the design was influenced by the MacBook Air.

Please follow and like us:

Comments are closed.