The Green Green Grass

Categories HumorPosted on


Ko god je voleo Mućke gotovo sigurno je da će mu se svideti i "The Green Green Grass", iliti u slobodnom prevodu "Zelena trava doma mog" ;)

"Zelena trava" nastala je kao spin-off Mućki i naravno dolazi iz pera John Sullivan-a, a delom i iz mašte njegovog sina Jima. Naime, odavno znam za ovu TV seriju ali nisam imao vremena, a ni želje da koristim "pužni" P2P kao za sada jedinog načina da se ovo ostvarenje pogleda, kako bi došao do ove simpatične komedije. Ovi praznični dani bili su idealna prilika da se nekako (čitaj – torrents) dođe do par epizoda ove serije, koja teško da će skoro zapljusnuti naše male ekrane, pre svega zbog veoma ograničenih budžeta naših televizija.

Za razliku od Mućki koje su rađene u produkciji BBC-ja, "Zelena trava" je rađena i još se radi u produkciji nezavisne britanske kuće Shazam Productions. Suština priče je da su se Boycie i Marlene zajedno sa sinom Tylerom odselili iz čuvenog zloglasnog Peckhama u Shropshire bežeći od "neuratnotežene" (u svakom pogledu) braće Driscoll (njih se sigurno sećate) zbog nekih neraščišćenih računa (navodno ih je Boycie oterao iza rešetaka).

U zelenoj provinciji, Boycie pokušava da uz pomoćno osoblje, kao nove i noseće likove u seriji, na farmi izgradi lik uspešnog farmera-džentlmena. Osim lika Denzila koji se samo pojavio u uvodnoj pilot-epizodi nema ni traga od ostalih živopisnih likova starog Peckhama, osim što se ponekad pomenu njihova imena u dijalogu supružnika.

Odgledao sam dve epizode (iz drugog serijala) i mogu vam reći da sam zadovoljan. Nije to ona vrcavi eastenderski humor, ali će se oni koji odluče da odvoje nešto protoka za P2P svakako nasmejati Boycievim dosetkama i stupidnim promišljanjima Marlene, a ima tu još par veoma simpatičnih novih likova. Ono što je bitno da naglasim je da su sve epizode međusobno nezavisne, pa ih možete posebno preuzimati i gledati.

Evo i jedne od scena iz ove serije:
Takođe ne propustite:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *