Telekom predstavio “IP Centrex” uslugu, a moglo bi se reći i politički program

Categories InternetPosted on


“Telekom” je   na telekomunikacionom forumu Telfor 2009 predstavio novu uslugu namenjenu malim i srednjim preduzećima pod nazivom “IP Centrex”. Reč je o mogućnosti da firma poveže fiksne telefone u sopstvenu mrežu, čak i ako ima prostorije na više lokacija.

“Telekom” je proračunao da za pet godina korišćenja kućne centrale, koje inače skuplje rešenje za slučan servis, firma bi morala da izdvoji 2,6 miliona dinara i da opremu nakon tog perioda zameni, dok bi sa “IP Centrex-om” u istom periodu potrošila milion dinara.

Nama ostaje da se nadamo da će se tržište telekomunikacija istinski liberalizovati. Međutim, ne želimo da se nadamo da će cene pasti nego da se će kvalitet usluge znatno poboljšati.

Na ovom mestu bi bilo zgodno i napomenuti da je pojam “dvojne linije” čak i u jugoistočnoj Evropi nepoznat.

A šta se trenutno događa na političko-telekomunikacionoj sceni u Srbiji? Dragan Đilas i Branko Radujko se šetkaju po beogradskim opštinama i dele bežične CDMA telefone, dok Aleksandar Vučić saziva konferencije za novinare i priča o manipulacijma DS-a. Kupiš telefon koji će ti raditi i glasaš za DS u Voždovcu – to nam poručuje Vučić.

Ovu priču sam naslutio pre mesec dana.

Please follow and like us:

Business Intelligence & Marketing Manager @ Neobee.net