Telefon privezak – Neonode N2

Categories MobilePosted on


U redakciju nam je stigao veoma zanimljivh "tehno-komad". Reč je o minijaturnom mobilnom telefonu – privesku N2, kompanije Neonode čije je sedište u Švedskoj, a koji je prvi put predstavljen javnosti na prošlogodišnjem GSM kongresu.

Ova minijatura (47mm x 77mm, 60g) je interesantna samo po sebi, ali i po mogućnostima koje nosi u sebi. Poseduje MiniSD slot i dolazi sa 1GB memorije i ima redovni 3,5mm ulaz za slušalice tako da smu muziku lagano možete nositi uvek pored sebe. Podržava SMS, MMS, Bluetooth prenos i može da "svira" MP3 WMA, Wav, i video MPEG, WMV formate. Povrh svega, tu je i skromna 2-megapikselna kamera, a ono što je najzanimljivije je ekran dijagonale 2 inča koji služi kao interfejs za upravljanje uređajem.

Iza ekrana "osetljivog na dodir" stoji patentirana tehnologija zForce, koja u stvari predstavlja specifičnu vrstu "optičkog" touch screen-a koji ne zahteva pritiskanje ekrana, već samo pomeranje prstiju tik iznad ekrana. Ovo je moguće zahavaljujući spletu senzora koji se nalaze u okviru erkana i zapravo oni detektuju pokret i pritisak na određene segmente ekrana.

Iako je veličine priveska, zbog minijaturizacije i primenjenih tehnologija, cena ovog uređaja paprena i kreće se negde oko 400 evra. Pre par minuta snimio sam par kadrova u kojima se vidi kako se upravlja ovim telefonom:
Takođe ne propustite:

Please follow and like us: