Taboo, ili o svetu marketinga

Categories Internet, Internet marketing, Web produkcijaPosted on

U novom dvobroju (19/20) specijalizovanog časopisa za marketing “Taboo” (Wiki) objavljen je i moj članak “SEO i Web dizajn“.

Članak se bavi temom odnosa SEO i Web dizajna, te međusobnog uticaja od najranijih momenata u procesima Web projektovanja, pa do faza uvođenja i održavanja.

Evo i jednog delića iz pomenutog članka:
Citat: SEO i Web dizajn:

Naknadna optimizacija

Jedna od najrasprostranjenijih grešaka koju čine investitori i vlasnici sajtova prilikom projektovanja Web lokacija je tretiranje SEO kao aktivnosti koja sleduje nakon dizajna, a ne kao integrativne komponente dizajn procesa, što je totalna pogreška. Search engine optimizacija, i uopšte SEO osmišljavanje, treba da prethodi samom procesu dizajna kako bi se arhitektura sajta što bolje postavila prema budućem planiranom pretraživanju posetilaca.

Pozitivna praksa nalaže prethodno istraživanje radi određivanja reči i fraza koje će koristiti kako u informacionoj arhitekturi, tako i u navigacionoj šemi (labeling), kategorijama, linkovima i naslovima. Ukoliko se uradi suprotno od ovoga, naknadni SEO troškovi mogu da budu ogromni s aspekta naknadnih izmena i izgubljenih prihoda, sve u zavisnosti od veličine, strukture i složenosti sajta.

U istom broju možete pronaći i članak uvežanog domaćeg Web konsultanta i urednika rubrike “Internet marketing” Dragana Varagićapod nazivom “Statistike posećenosti kao dokaz merljivosti nastupa na Internetu“.

Prenosim uvodni deo pomenutog članka:
Citat:Statistike posećenosti sajta predstavljaju osnovni putokaz u kreiranju i održavanju kvalitetnog nastupa oraganizacije na Internetu. U ovom prilogu su predstavljene studije tri sajta i opisa njihovih statistika posećenosti.

Podaci o časopisu (kontakt, marketing i pr

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *