Symbian Anna i za Nokia telefone u Srbiji

Categories MobilePosted on

Najnovije osveženje softvera za Nokia telefone sa novim Symbian sistemom (Symbian^3 nadogradnja), dostupno je za preuzimanje od juče.

Symbian Anna značajno unapređuje korisničko iskustvo na Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 i Nokia E7 telefonima. Nov korisnički interfejs, virtuelna QWERTY tastatura u portret modu, poruke na deljenom ekranu, unapređene Nokia mape , unapređeni internet pretraživač i poboljšana bezbednost su neki od unapređenja u kojima će vlasnici ovih telefona uživati.

Tokom narednih 12 meseci Nokia planira predstavljanje još oko 10 modela telefona koje će pokretati ovaj operativni sistem, kao i dodatna unapređenja korisničkog interfejsa i podršku ovom operativnom sistemu barem do 2016. godine.

Symbian Anna je zapravo samo uvod u novi Nokijin sistem Symbian Belle koji je sada dostupan samo na tri aparata.  Symbian Anna uz dodatnu opciju deljenja podataka i uparivanja putem samo jednog dodira kroz NFC tehnologiju, je najprilagodljiviji korisnički interfejs do sada koji obezbeđuje unapređeno iskustvo pretraživanja interneta na mobilnom uređaju.

NFC opcija omogućavada se upare sa novim Nokia slušalicama Essence Bluetooth Stereo i ugodno bežično uživaju u muzici na svakom mestu.

NFC je uparivanje jednim dodirom, i podrazumeva prenos podataka i bežično prenošenje zvuka do slušalica i NFC opremljenih bežičnih zvučnika.

Instalacija Symbian Anna 

Postojeće telefone najbolje je nadograditi na Anna sistem putem  PC sotfvera Nokia Ovi Suite ili direktno preko telefona kada ga povežete na neki WiFi hotspot.

Puni update na Symbian Anna zahteva preuzimanje od 80120 MB sve u zavisnosti od modela telefona:

Nadogradnju uradite na ovaj način:

  1. Izaberite Menu > Applications > SW Updates.
  2. Izaberite Update.
  3. Ispratite instrukcije

Ostatak snimljenih ekrana novog Anna interfejsa možete videti u galeriji:

Please follow and like us: