“Svet kompjutera” slavi 20. godišnjicu

Categories InternetPosted on

20 godina, zaista impresivna cifra, impresivno vreme trajanja i odolevanja brojnim iskušenjima. Sećam ga se od njegovih prvih dana, nisam ga redovno kupovao, ali sam nekako uspevao da dođem do interesantnog sadržaja unutar časopisa.

U to vreme, naše interesovanje (tadašnjih osnovaca) produbila je švercovana roba iz Austrije i Nemačke, u obliku “kućnih računara” koja je bila dostupna nekolicini drugara, kod kojih smo se skupljali u velikim grupama, kako bi uživali u magičnom zvuku koji je dopirao sa kasetofona preko koga su se u radnu memoriju “učitavale” video-igre.

Nakon Spectruma, Commodorea i Amstarda, prešli smo na “ozbiljno” računarstvo u vidu PC-ja, koji u našem okruženju egzistira i dan danas, samo što se u međuvremenu toliko “namnožio” da je pronašao svoje mesto u svakom kutku naših života.

Od toga doba, pa do danas, doživeli smo veliku, tada nepojmljivu i gotovo nezamislivu, tehnološko-informatičku revoluciju koju je “Svet kompjutera“, sa manje ili više uspeha, ipak uspeo da isprati i prenese delić iste na čitaoce sa naših prostora.

Želim im puno uspeha u daljem radu!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *