Student nije zapalio žito, iliti tajna od milion $

Categories PolitikaPosted on

Kao i nekad Koštuničina vlada i vlada u Borisa Tadića čini sve više grešaka (blago rečeno), i iz jedne ulazu u drugu, kardinalnu grešku. Neki tamo student iz Srbije prebio je kolegu studenta na studijama u SAD i zahvaljujući jatacima u ambasadi prebegao u Srbiju.

Umesto da momentalno smeni “diplomatu” i vrati zabludelog studenta pred tamošnje istražne organe, oni ga časte sa milion dolara.

Budi bog s nama, pa čime je taj student toliko zadužio i ovdašnju opoziciju (vodala ga je po “urnebesnom cirkusus”, ovaj parlamentu, prošle nedelje) i poziciju koja je bila spremna da plati oštećenom američkom studentu 1 milion “zelembaća”.

Što je još gore, sve to kriju i zataškavaju, a zataškavanje podignu na nivo DRŽAVNE TAJNE. što je još, još gore podignu istragu (?!) protiv medija (Borba) koji su sramnu radnju vlade Borisa Tadića objavio.

Ovde se postavlja nekoliko pitanja:

 • Zašto vlada Srbije amnestira kriminal?
 • Da li bi i vlada ikada za bilo koga od nas “drugih” platila milion dolara, za bilo šta?
 • Zašto se prikrivanje zločina stepenuje “državnom tajnom”?
 • Zašto se narušava sloboda štampe, i preti novinarima i redakcijama?
 • Zašto niko još nije odgovarao za sve ove brojne propuste?

U stvari pitanja je mnogo, ali odgovora nema. Neko bi rekao da je ova vlada gora od Miloševićeve vlade, ali bi se prevario ;) pa ovo i jeste vlada Slobe Miloševića – uz par “personalnih” izmena, sa novim dresovima  i prefiksom “proevropska”.

RIK-ove dnevnice

Sad se setih iz izuzetno moralnih i nadasve vrednih workaholic-a članova RIK-a iz Demokratske stranke zvanih “1001 dnevnica“, koji su se nakon otkrivanja prevare od strane medija, “zgrozili” na istima i “hitro” ih vratili državi obećavši da to više neće raditi ;) Naravno, prethodno se nisu zapitali sa kolegama iz komisije što zasedaju po 200 puta dnevno i to uredno naplaćuju državi i njenim građanima.

E  Borise, al’ si se zaglibio…a kukolja nikada nije bilo više, pitanje je samo koliko još zataškanih brljotina ima.

Please follow and like us:

7 comments

 1. Ovi iz RIK-a su vratili pare… Koliko bi samo lopova volelo da se uvede to pravilo, ako te uhvate na delu vratiš pare i nikom ništa. :)

 2. Uveliko se dva-tri dana vode rasprave na ovu temu na blogovima B92…pratimo svi…Nezapamćena sramota! Ovako nešto, valjda, se ne pamti ni u vreme Zlobe! Da ih čovek motkom sve istera iz vlade i linčuje!

 3. Odlično sumirano sve ono što me nervira u vezi vlade i situacije u Srbiji u poslednje vreme… htedoh i ja da se osvrnem na ovo, ali si me preduhitrio. I to mnogo efikasnije i bolje nego što bih ja to mogao.

 4. Pred izbore sve “u najavi” bude Ok, potom se susretnemo sa našom uobičajenom svakidašnjicom ;) DS je počeo da čisti kukolj u svojim redovima, ali mislim da Tadić nije bio svestan, kad je onomad na njihovom glavnom odoboru najavio čistku, koliko tog kukolja zapravo ima ;)

 5. Ako je DS mogao da odvoji čitavih 1,5 miliona dolara (slovima: jedanipomilionadolara) za “legalizaciju” već odavno legalizovanog Microsoft Softvera u Nišu ovih dana, nakon sličnih i “već zaboravljenih” akcija pranja para u Novom Sadu i Beogradu, šta je još jedno milionče para poreskih obveznika za Milutina!
  Matematički ironično posmatrano, za Milutina nema zamene, US hoće njega i nikoga više, dok za Microsoft ima dosta zamena i to besplatnih! Jedino imaju manu da nemaju dugoročnu (pro)viziju!
  Ironično matematički posmatrano, Milutin je jedini koji je uzmogao da parira Microsoft-u jer evidentno da open source nije mogao da prigviri ni na kratke a kamoli duže staze!
  Svaka čast za Milutina, možda će na GPL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *