Stigla Opel Insignia

Categories Automobili, TechnoPosted on

Ekskluzivna ponuda u MVM Motorsu – Opel Insignia od 19.097 €

Ekskluzivno na ovom blogu, i pre drugih medija, imam prilike da vam prikažem novi, po mnogo čemu revolucionarni Opel Insignia model.

Zahavaljujući agilnom novosadskom Opel-Saab-Chevrolet dileru MVM Motorsu, preko koga je do nas takođe eksluzivno stigao i Saab Turbo X, imamo priliku da nekoliko meseci pre planiranog lansiranja imamo premijeru modela koji je već od strane mnogih asocijacija vozaća, klubova novinara i magazima proglašen za Auto godine 2009.

Dugo očekivana zamena za Vectru prevazišla je sva očekivanja. Neodoljivi dizajn, oštrih linija, može se reći najdinamičnije Opelove linije, gotovo magnetski privlači pogled. Prednjim delom dominira velika hromirana maska hladnjaka sa novom, restilizovanom  Opel munjom, koje dopunjuje velika svetslosna grupa sa karakterističnim strelastim završetcima.

Doduše ovaj prezentacioni model predstavlja vrh ponude, pa je prepun luksuznih detalja, poput hromiranih ručica i 19-inčnih alu-felni. Ali i u osnovnoj varujanti, za samo 20.900 evra nudi komfor i opremu dostojnu bilo kog modela iz premijum segmenta (Adui A6, BMW serije 5).

Enterijer je skladan, harmoničan, bez viškova i manjkova i odiše luksuznom notom. Upotrebljeni materijali su na zavidnom nivou kao i kvalitet završne obrade.

Ergonomija kabina usredsređena je na vozača i pruža mu punu kontrolu nad vozilom, a činjenica da čak osam funkcija može da kontroliše ne skidajući ruke sa upravljača govori u prilog fokusa na neometanu vožnju.

Instrumentacija jednostavna i pregledna, bez suvišnih informacija, a tehnološki iskorak čini sistem koji očitava vertikalnu saobraćajnu signalizaciju i unapred upozorava vozača preko HHD na eventualna ograničenja i opasnosti.

Više o Opel Insigniji moćićete da pročitate na ovom blogu nakon prve probne vožnje, a do tada uživajte u Flick galeriji fotki koju sam načinio tokom prve zvanične prezentacije novog modela u Srbiji.

Please follow and like us:

8 comments

  1. Nisam još imao prilike da testiram Insigniju, jer je tek prošla homologaciju, čeka se registracija, pa ćemo onda ;) A što se tiče konkretnog automobila, za Opel je ovo revolucija, jer će pokušati da se približi premium klasi, a to ide za početak kvalitetom i izrazito povoljnom cenom. U standard paketu za 20.900 € dobijate sve što vam je potrebno, a recimo doplata od 900€ za sportski paket dobijete 19 inčne alu felne, alar, automats. zatamnjivanje stakla i još mnogo toga…

  2. Fantastičan i prelep automobil. Meni prethodna Vectra nije bila loša, ali daleko od toga da je bila atraktivan automobil. Insignija je totalno drugi auto. Nije okretanje druge stranice, već je totalno druga knjiga.

    Zavidim ti što si je testirao. Ja još uvek razmišljam o promeni sa Sputnika na Stilo :) Samo mi fali “vremena” da odlučim… :D

  3. Jaoj, strasno kakav su auto napravili, svaka cast. Trenutno vozim novu vectru, nadam se da cu uskoro imati ovaj prelepi automobil…

Comments are closed.