Šta nose “zvezdice”?

Categories ReklamePosted on

Gornja dva detalja snimljena preneta su i današnjih novina, iz reklame za jednu od domaćih banaka. Velika okrugla “markica” zauzima 30 posto površine i predstavlja glavni Adver adut, ali ima jedna problem – sadrži zvezdicu na kraju. Zvezdica ukazuje na neku napomenu – koja je uglavnom u Ad svetu restriktivna, a ponekad i suprotna onome što se promoviše.

U slučaju ove banke, reklamira se FIKSNA KAMATNA stopa – što samo znači koliko su dužnici potlačeni jer ne mogu računati ni na fiksni interese zelenaša. U ovom slučaju se na kredit koji uzmete na 10, 20 ili 30 godina možete računati na fiksni bankarski interese samo prve dve godine?!

U čemu je caka? Nakon te prve 2 godine kamatna stopa postaje VARIJABILNA, odnosno visinu kamatne stope nakon ovog perioda određuje sama banaka internim poslovnim aktima.  Možda će vam prve dve godine kamata biti fiksirana na reicmo 7%, a nakon tog perioda banka može doneti promenu internog akta i uvećati kamatu na recimo 15%.

Mislite o tome i ne nasedajte na ovaj vid advertajzinga!

Please follow and like us:

1 comment

  1. Ljudska lenjost, to je ono na cemu ovakav advertajzing pociva. Nije tu u pitanju nasedanje, vec neverovatna pojava da ljude mrzi da citaju i ona stara: “procitaj od korice do korice” cesto se zaboravlja. A ta lenjost ide, sto se iz prilozenog da videti, do te mere da se ne pazi ni kada su u pitanju velike sume novca. Sami smo krivi, banka samo koristi ljudsku nemarnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *