Šta će EPS-u "Politika"?

Categories InternetPosted on

Čuda u Srbiji, iz dana u dan, sve više i više. [url=http://www.eps.co.yu/]Elektro privreda Srbije[/url] koja se i sama nalazi pred velikim poslom, prestrukturiranjem i privatizacijom, ima [b]nameru da učestvuje u privatizaciji drugog polu-državnog preduzeća[/b] – kompanije “[url=http://www.politika.co.yu/]Politika[/url]”.

Da li to država pokušava da ponovo [b]uspostavi punu kontrolu nad ovim medijem[/b], kako bi imala još jedan (pored RTS-a) [b]potpuno kontrolisan komunikacioni kanal[/b]?
[imgao]http://www.politika.co.yu/politika.gif[/imgao]
[quote]Upravni odbor Elektroprivrede Srbije doneo je potrebne odluke o kupovini akcija novinske kuce “Politika”, potvrđeno je “Blicu” u EPS-u, ali u “Politici” nemaju saznanja o prodaji. “[i]Prema mojim informacijama, rukovodstva EPS-a i Politike razgovarala su o kupovini akcija ove novinske kuće[/i]”, rekla je članica UO EPS-a Zorana Mihajović, ali nije želela da precizira da li ce biti kupljene akcije nemačkog akcionara, čime bi država, posredno preko EPS-a, imala većinski udeo u “Politici”. U preduzeću “[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Politika]Politika newspapers and magazines[/url]” po 50 odsto vlasništva imaju nemačka firma “[url=http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Westdeutsche_Allgemeine_Zeitung&action=edit]WAZ[/url]” i “Politika – akcionarsko društvo za novinsko-izdavačku i grafičku delatnost”. U ostalim “Politikinim” firmama većinsko vlasništvo ima država.[/quote]

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *