Sportska blogosfera Olimpijade

Categories Blogosfera, InternetPosted on


Ovogodišnja Olimpijada će po mnogo čemu biti jedistvena u odnosu na 26 (zvanično 28) prethodnih. Između ostalog, tu je jedan sport više u odnosu na Atinu, i takođe više čak 9 sportskih disciplina, a sa medijske strane novost je olimpijska blogosfera.

Po prvi put učesnici igara, sportisti iz celog sveta će moći da bloguju direktno sa olimpijade, bez ikakvih stega, zahvaljujući Lenovo opremi ali i ukudanju zabrane?! Nepoznanica je da je do sada ovakav vid komuniciranja sportisima bio zabranjen. Sve do ove olimpijade, sportistima je pisanje svog bloga bilo dozvoljeno sve do dana otvaranja Olimpijskih igara nakon čega su pisanje bloga mogli nastaviti tek po njihovom završetku. Kakva besmisao.

Elem, adresa olimpijskog blog agregatora (ne radi se o jedinstvenom blog sistemu) je: http://summergames.lenovo.com

Koliko vidim za sada se "olimpijskom blogovanju" pridružilo stotinak sportista, ali među njima za sada nema takmičara iz Srbije. Biće zanimljivo pratiti ove blogove baš u vreme olimpijade, videti praktično na delu, inovativniji, neposredniji i direktniji način komuniciranja između gledalaca i takmičara.

Šta je sledeće? Očekujem da će Olimpijada 2012. možda doneti još neposredniji kontakt, pa će recimo vozači biciklističkih trka putem Bluetootha moći da komuniciraju sa prolaznicima i okolnim gledaocima, ili recimo da će fudbaleri nositi svako po kamericu te će gledaoci putem digitalne televizije moći da u svakom trenutku biraju prikaz sa jedne ili više, od 22 prisutne (čitaj – Guy Ritchie) ;)

Nove tehnologije će sportskom svetu svakako doneti višedimenzonalnost, više interakcije i svakako više načina iza marketinško iskorišćavanje ovog potencijala.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *