Sonim Land Rover S1 ekstremne uslove i ekstremne korisnike

Categories MobilePosted on

Kod nas malo poznata, kompanija Sonim Tech je osnovana 1999. godine i od tada je jedan od glavnih snabdevača tržišta telefonima koji su potrebni profesionalcima i ostalim ljudima koji rade u ekstremnim uslovima, od vojnog osoblja, do rudara, pomoraca i naftaša. Ovi telefoni imaju bezuslovnu garanciju od 3 godine, otporni su na vodu, prašinu, strujne udare, padove, so, naftu…i još mnogo toga.

I to nije sve, od izuzetno značajnih i interesantnih karakteristika izdvojio bih i stand-by trajanja baterije, koj ide i do 15 dana u realnim uslovim. Tasteri su projektovani sa dovoljno velikim razmakom da se mogu koristiti i sa radnim rukavicama, i testirani su na čak 500.000 pritisaka po tasteru, što je duplo više nego na običnim telefonim. Za Sonim Land Rover S1 zbog uslova u kojima može da se nađe karakterističan je i zvuk zvona telefona koji ide do neverovatnih 110 db ( poređenja radi, zvuk na 3m od motora klipnog aviona je snage 120 decibela).

I nadalje o otpornosti; otporan je na najsitnije čestice prašine, na vodu dubine do 1 metra dubine i 30 minuta potapanja, otporan na padove na beton sa visine do 2 m pod svim uglovima, pai po ćoškovima, a neosetljiv je na elektromagnetna zračenja od 4-500 mhz sve do 25 GHz, te izdržava teret od 1.000 kg. Radi na temperatura od -20 do + 55 stepeni celzijusa, a (opet) otporan na uslove -30 do + 70 stepeni celzijusa tak oda se može nositi i u Sibir i u saunu ;)

Ovaj telefona je na detaljnom testu u magazinu Mobitech tako da ćete u novom broju moći mnogo više da pročitate o ovom čudu tehnike.

Sve ove mogućnosti imaju svoju cenu, Sonim Land Rover S1 može se nabaviti kod svih većih dobavljača u Srbiji a cena mu je oko 50 hiljasa dinara. U nastavku evo i testa izdrživosti koji prikazuje Land Rover S1 kao čekić (doduše radi se Xp1 verziji).

Please follow and like us:

2 comments

  1. Thanks for the great coverage! Just to let you know, the phone in the pictures is actually the Land Rover S1 and not the Sonim XP3 Quest.

Comments are closed.