Sitemaps protokol

Categories InternetPosted on

[imgo]http://img80.imageshack.us/img80/1447/googmsftyhoohr0.jpg[/imgo][url=http://www.google.com/press/pressrel/sitemapsorg.html]Google, Yahoo! i Microsoft [/url]složili su se oko podrške [url=http://www.google.com/press/pressrel/sitemapsorg.html]uspostavljanju standarda za Sitemaps protokol [/url](koji je sada u 0.90 razvojnoj fazi) kako bi se poboljšao i unapredio [b]proces “skeniranja” Weba [/b]([i]Web crawl[/i]), te krajnjim korisnicima ponudili releventniji i referentniji rezultati pretraživanja. Istovremeno, i kreatorima sajtova ponuđena je jednostavna i besplatna mogućnost “upoznavanja” pretraživača sa strukturom njihovih sajtova, kako bi se [b]sam sadržaj bolje i efikasnije indeksirao[/b].

Ove tri kompanije će udruženo raditi na daljem razvoju [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Sitemaps#XML_Sitemap_Format]Sitemaps protokola[/url], te će sve revizije objavljivati na namenski pokrenutom Web sajtu www.sitemaps.org .

Ukoliko još niste [b]kreirali mapu sajta[/b], iskoristite recimo neki od besplatnih web [b]servisa za kreiranje [i]sitemaps [/i]XML fajlova[/b], (poput [url=http://www.xml-sitemaps.com/]XML-Sitemaps[/url], [url=http://www.sitemapbuilder.net/]Sitempas Builder[/url], [url=http://www.netroglycerine.com/sitemap.html]Sitemap Generator[/url]…), kreirajte sitemap fajl i postavite ga na sajt, a zatim se uputite na http://www.google.com/webmasters/sitemaps/ gde ćete prijaviti sajt i njegu mapu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *