Sigurnosni alarm za mobilni – Sheriff Android

Categories Google AndroidPosted on

Evo jedne tako jednostavne, a zaista sjajne Drodi aplikacije. Reč je o Sheriff Android aplikaciju u Lite verziji (postoji i Full sa mnogo više opcija) koja radi na osnovu signala od integrisanog akcelerometra unutar Androdi smartphonea, a predstavlja sigurnosni alarm.

Skenirajte 2D kod za preuzimanje aplikacije
Skenirajte 2D kod za preuzimanje aplikacije

Stvar je jednostavna, uključite aplikaciju-alarm, nakon određenog broja sekundi zadrške za ostavljanje telefona alarm je armiran i spreman za  dejstvo. Ukoliko bilo ko pomeri telefon, dolazi do aktiviranja veoma bučnog i efikasnog alarma, na osnovu parametara prosleđenih od akcelerometra.

Telefon možete ostaviti u bilo kom položaju, ne samo položen tako da alarm možete aktivirati i potom smestiti telef u jaknu ili torbu. Ukoliko se jakna ili torba pomere – alarm će biti aktivran. Ovo ostavlja zaista pregršt mogućnosti za iskorišćenje ove aplikacije, dok Full verzija nudi još više (možete recimo ubaciti telefon u džep ili nosač na vratima, i on će vas upozoriti ukoliko se vrata otvore).

U Full verziji koja se može dobiti za samo par dolara, Sheriff Android je pretvara u pravi sigurnosni centar. Recimo, kao opcija dostupna je Zvučna aktivacija – telefon možete ostaviti u sobi i alarm će se aktivirati na bilo koji zvuk. Zatim tu je daljinsko upozorenje putem SMS-a, u bilo kom režimu rada ukoliko se alarm aktivira šalje SMS na zadati broj, čak je dostupna i funkcija GPS trackera lokacije. Ovo je dodatna sigurnost, jer ukradeni telefon možete pratiti putem GPS koordinata i adresnih podataka iz Google Mapsa (sve se šalje SMS-om).

Prosto, aplikacija pruža ogromne mogućnosti upotrebe.

Sheriff Android možete preuzeti smekiranjem priloženog 2D koda, a  u nastavku evo i video prikaza rada Sheriff Android alarma:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *