SETI, Tanjug, vanzemaljci, novinarstvo…

Categories MedijiPosted on

Tanjug je danas emitovao “vest” “Vanzemaljci napadaju Zemlju u novembru?” koju je novinar ove agencije našao na sajtu “bulevarskog” bečkog listaAliens greifen im November die Erde an“. Da je samo malo proverio izvore, u pitanju je samo jedan Google upit, video bi da  je izvor vesti zapravo čuveni nadri-medijiWeekly World News” (recimo kao naše “Treće oko” na desetu) i njihov tekst “ALIEN SPACESHIPS TO ATTACK EARTH IN NOVEMBER!” čuven po vestima da će “Facebook biti ugašen 15. marta” i mnogmi drugim neverovatnim kvazi-novostima ;)

Naravno, na zvaničnom SETI sajtu ni reči o ovim “vanzemaljcima”…

Naravno, svi drugi mediji, po navici i poslovnoj politici emituju agencijske vesti po automatizmu i rezultat je sledeći ;)

Please follow and like us:

4 comments

  1. Svim odgovornim ljudima iz TANJUG-a bih podelio otkaze, ne toliko zbog same vesti, koliko zbog nepismenosti i neobrazovanosti. Napisati za program SETI da je “malo poznat” mogu da oprostim mnogima, ali novinarima ne mogu! Zato sa njima u kos i sve ove nase “novinare” koji su isto preneli… osim mozda vecernjih novosti, koji su izbacili deo “malo poznat” (ovi sa b92 su to ucinili naknadno, tek kad su ih ljudi isprozivali)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *