Samsung SGH-X820

Categories InternetPosted on

[imgao]http://img208.imageshack.us/img208/6306/x8200lr1.jpg[/imgao]

[b]Modelom SGH-X820 Samsung je iskočio ispred konkurenata u trci za produkciju najtanjeg mobilnog telefona na svetu [/b]

Početkom maja ove godine Samsung je u Seulu i [url=http://www.samsung.com/PressCenter/PressRelease/PressRelease.asp?seq=20060509_0000252302]oficijelno predstavio[/url] novi Ultra Slim [b]SGH-X820[/b] (produkcioni kodni naziv [b]Illusion[/b]), „[i]najtanji telefon na svetu[/i]” debljine samo[b] 6,9 milimetara[/b]. Modu [i]slim [/i]telefona započela je [i]Motorola [/i]sa [url=http://www.motorola.com/motoinfo/product/details.jsp?globalObjectId=69]RAZR serijom[/url] koju su zatim pokušali da isprate svi veći proizvođači (svi osim [i]Nokie[/i]), pa i sam [i]Samsung [/i]sa nekoliko modela kao simetrični odgovor jednom uspešnom tržišnom konceptu, ali je po prvi put nekom uspelo da kreira telefon jedinstvenog dizajna, funkcionalnosti i upotrebljivosti.

[imgao]http://img215.imageshack.us/img215/8849/x8203ew9.jpg[/imgao]
[foto]Odlična, “tvrda” tastatura na X820 kod koje su mogućnosti slučajnog pritiskanja tastera svedeni na minimum[/foto]

[i]Samsung [/i]je čak otišao i dalje, opredeljujući se za[b] [i]slim [/i]koncept [/b]kao pravac u razvoju, za gotovo većinu ovogodišnjih modela, čime je u nekim segmentima „stao na žulj” američkoj [i]Motoroli [/i]koja ja najavila dodatno tanjenje svoje [url=http://www.busytrade.com/products/productsInfo.php?sampleID=90343&cTYPE=]BLADE [/url]familije na neverovatnih 5 do 6 milimetara. Za razliku od [i]Motorole [/i]koja kod super-slim modela (RAZR, SLVR) implementira metalne legure, [i]Samsung [/i]se opredelio za tradicionalnu [b]plastiku [/b]koja je do sada smatrana za neadekvatnu kod ovako tankih modela, što je možda i bio razlog da je ovaj model u razvojnoj fazi nosio kodni naziv [i]„Iluzija”[/i].

[imgao]http://img208.imageshack.us/img208/5223/x8202pi6.jpg[/imgao]
[foto]Ispupčeni modul odlične kamere[/foto]

Zbog toga je krhka i krta plastika dodatno [b]ojačana žilavijim fiberglasom[/b] što je uslovilo mogućnost da poklopac baterije bude debljine manje od 1 milimetra. Kada je postavljen u svoje ležište, poklopac deluje čvrsto kao da je od metala, ali kada ga skinete tek tada možete da uvidite koliko je zapravo tanak i elastičan zahvaljujući dodatku fiberglasa.

[imgao]http://img208.imageshack.us/img208/8726/x8205ch3.jpg[/imgao]
[foto]Poklopac baterije je tanji od 1 milimetra[/foto]

[h2]Karakteristike[/h2]
Samsungovi tehnolozi imali su „pune ruke” posla oko kreiranja nove vrste plastike koja čini kućište[i] SGH-X820[/i] tako kompaktnim i čvrstim, a poseban kuriozitet je svakako plastično okno TFT ekrana za koji ćete možda pretpostaviti da je načinjeno od stakla, a dodatno je ojačano mini-ramom.

[imgao]http://img80.imageshack.us/img80/6591/x8204oy1.jpg[/imgao]
[foto]Univerzalni port[/foto]

Izuzetno elegantno, [i]fancy [/i]crno kućište [b]dimenzija 113 x 50 x 6,9 milimetara[/b] odaje utisak ekskluzivnosti i poslovnosti u isti mah. Iako sam proizvođač deklariše da je debljina telefona samo 6,9 mm, situacija je ipak nešto drugačija. Ustaljeno je da se „debljina“ telefona meri na najširem segmentu, što je kod ovog modela gornji deo gde je smešten modul kamere, i gde je debljina telefona zapravo [b]9,8 mm[/b], u dužini od nekih 1,5 cm (oko 10 % u odnosu na ukupnu dužinu), dok je ostatak telefona zaista deklarisanih 6,9 mm.

[imgao]http://img80.imageshack.us/img80/9697/x8201sm1.jpg[/imgao]

Ipak, ovaj zadebljani foto-modul nikako ne narušava “manekensku” liniju ovog modela, tako da u oku posmatrača on stvarno ima izgled tanke pločice, nalik podužoj kreditnoj kartici. [i]Samsung [/i]se nauštrb potpune pljosnatosti ipak odlučio da integriše funcionalnost 2-megapikselne kamere, kombinijući različita tehnička rešenja, drugačija od drugih proizvođača.
Ostatak [i]review[/i]-a pročitajte u novom [url=http://www.color.co.yu/mobi]Mobiju koji izlazi 5. decembra[/url].

Please follow and like us: