Samsung SGH-i900 Omnia

Categories Mobile, TechnoPosted on


Nakon "gomile" HTC-ovih spartphonea bayiranih na Windows Mobile platformi, evo konačno i jednog valjanog predstavnika konkurenicje u WM domenu u vidu Samsung SGH-i900 Omnia.

Iako je tajavanski HTC suvereni vladar na tržištu paketnih telefona baziranih na Windows Mobile platformi, Samsungov iskorak sa modelom SGH-i900 Omnia, ukazuje da će HTC u ovom i narednim modelima iz Samsunga sigurno imati dostojnog takmaca HTC-ovoj Touch seriji. Pored HTC-ovih modela, Omnia je po svemu ravnopravan rival i Appleovom iPhoneu 3G, pa čak u nekim segmentima veoma podseća na ovaj popularni model i poseduje gotovo istovetne funkcije.

Omnia je svakako jedinstven telefon, pogotovu u Samsungovom portfoliu koji je do sada u Windows Mobile smartphone segmentu bio fokusiran na uređaje sa punom QWERTY tastaturom, poput modela BlackJack/SGH-i600 ili SGH-i780. Samsung sa i900 Omnia modelom usmerava se na trend pametnih telefona sa ekranom osetljivim na dodir kod kojih je potpuno izostavljena bilo kakva vrsta tastature.

Ukoliko ste fan uređaja poput Apple iPhonea ili HTC Touch Dimanonda, onda će i Omnia svakako zaokupiti vašu pažnju. Omnia je veoma bliska iPhoneu ali ne donosi isti ugođaj, i teško da će privući sve brojnije Apple fanove, ali cenimo da je ovo jedan od najuspešnijih pametnih telefona na Windows Mobile platformi.

U poređenju sa HTC-ovim parnjacima, Omnia ravnopravno im stoji rame uz rame, osim samo možda (stvar više ličnih) u pogledu Samsungove nadgradnje WM grafičkog korisničkog interfejsa koja za sada nije „ispeglana“ kao HTC-ov TouchFLO 3D. Ali i u ovom pogledu treba očekivati poboljšanja sa naslednicima i900, jer je i HTC-u trebalo nekih godinu dana da od prvog Touch-a usavršen interfejs do nivao na kom je sada.

Više (daleko više) o ovom Samsungovom "pametnjakoviću" moćićete da pročitate u detaljnom testu koji će izaći u oktobarskom broju magazina "Mobi", jedinog domaćeg magazina koji se isključivo bavi mobilnim telefonima.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *