Samsung Galaxy Ace – trenutni best buy Android

Categories Google Android, MobilePosted on

Samsung Galaxy Ace (S5830) je bar trenutno best buy Android u Srbiji sa najboljim odnosnom cena/kvalitet. Iako Samsung ima višu klasu na čelu sa Galaxy-jem S i S2, te Tab tablet računarima (sa cenom od preko 500€), Ace se svrstava u neku srednju klasu koji se trenutno u Telenoru bez obaveze može dobiti za 33000 dinara, i to je trenutno najpovoljnija kupovina Androida.

Oni iz niže klase Androida, tipa Galaxy Mini i recimo HTC Wildefire, jeftiniji su u startu 10-tak hiljada, ali je razlika između njih velika.

Sa nekim od gigabajtnih paketa čija cena sa kod Telenora, Vipa i mt:s-a kreće od 1500 do 2000 dinara, Samsung Galaxy Ace se samo u Telenoru može dobiti za 3.990 dinara i to je nekako najpovoljniji paket/cena komplet. Dodatno taj iznos od 3990 dinara možete podeliti na 6 rata.

Samsung Galaxy Ace u praksi

Ace izgledom jako podseća na iPhone s tim što je Ace malo manji, a dodatnu identifikaciju potvrđuje i beli pozadinski poklopac koji se dobija u paketu sa crnim rebratim, ali ergonomičnijim. Iako je na stavci originalnosti pao, novi Samsung ipak izgleda odlično. Plastičan je ali čvrst – malo deblji ali ergonomičan, i veoma lagan.

Kapacitivni TFT ekran je je klasičan panel dijagonale 3,2 inča osrednje rezolucije 320 x 480 piksela, naravno slabiji od Galaxy S-a i AMOLED ekrana, ali daleko bolji od Galaxy Minija. Iste je rezolucije kao prvi Galaxy I7500, ali je ovaj multi-touch. Preciznot i odziv ekrana su odlični.

Ace pokreće procesor na 800 MHz što danas nije najbrže, ali obezbeđuje tečan i brz rad svih aplikacija, te besprekoran  multitasking.  Zasnovan je na Android 2.2 platformi (ima već upgrade na 2.3) i poseduje kvad-bend GSM/Edge, 3G sa HSDPA podrškom, A-GPS, Bluetooth, microUSB (dolazi  sa karticom od 2 GB) i FM radio s RDS-om.

Android OS sa verzijom 2.2 (Froyo) je verovatno najveća prednost ovog uređaja, posebno zbog TouchWiz-a dorade  kojim Samsung daje nešto bogatije iskustvo korišćenja.  Android poznat po neuglednom prikazu multimedije u samom pregledu fotki nije dorađen od strane Samsunga (čitaj: TouchWiz-a), ali je zato muzički player estetski vrlo dorađen i jednostavan za korišćenje. Galaxy Ace posjeduje i Stereo FM radio sa RDS-om, privlačnog izgleda koji naravno funkcioniše samo uz priključene slušalice (slušalice ipak ne dolaze u paketu).

Ugrađena 5.0 MP kamera sa LED osvetljenjenjem nema bočn taster na uređaju koja bi olakšala upravljanje, ali je zato interfejs kamere vrlo jednostavn i lak za upotrebu. U galeriji fotki multitouch ekran dolazi do izražaja. Baterija od 1350 mAh uz intenzivno korišćenje traje samo jedan dan što je uobičajeno za smartphone sa velikim ekranima, a  punjenje traje nešto više od 2 sata.

Osim što podseća na iPhone, TouchWiz interfejs dodatak Androida daje puno bolje korisničko iskustvo blisko iOS-u, naspram prosečnog Android v2.2. mobitela bez dorade interfejsa. Sa popularnom cenom i uz neki od Internet paketa idealan je saputnik za sve koji intenzivno koriste Google servise i društvene mreže.

Evo i live-e.tv video recenzije:

Please follow and like us: