Sa trke na Twitter

Categories Automobili, Društvene mreže, Internet, Internet marketingPosted on

Čuveni trkač Alex Roy, poznat po ilegalnim trkama i masovnoj upotrebi naprednih tehnologija u automobilma, opet je pionirski upotrebio savremene tehnologije. Naime, Alex i njegov Team Polizei pronašli su nov način za unapređenje marketinga u auto sportu kroz novi vid online promocije.

Ovaj tim je pronašao  način da direktnije i neposrednije poveže učesnike trke – vozače, tim i kranjen konzumene kako bi pružili novo, pordubljujuće iskustvo kroz novi marketinški model.

Team Polizei na samim trkama interaktivne kioske kao alat za fanove na kojima mogu da direktnije prate i njihovog ljubimac vozača tokom utrke. Takođe, udružili su se sa ekspertima na polju društvenih medija kako bi socijalnim umrežavanjem unapredili korisnički ugođaj fanova koji se nae nalaze u trkačku stazu.

Na primer, na njihovom timskom sajtu postoji Jacket konfigurator, koji krajnjim kupcima omogućava personalizaciju trkačkih jakni koje prodaju. Dodatno, koriste Grooveshark servis na kojima svaki od vozača ima sopstvenu play-listu i gomilu fanova za sobom, a tu je i EveryTrail servis za praćenje i planiranje putovanja, na kojima fanovi mogu da isprate kretanje tima.

Ono što se planiraje povezivanje automobila na stazi, u trci, sa Twitterom, tako da svi zainteresovani sve parametre vozila mogu da prate u toku trke  preko Twittera. Koliko su ovi vozači tehno-frikovi govori i naredna slika kokpita timskog BMW-a M5:

Please follow and like us: