Sa Apacer AA311 do bežičnog kućnog medija centra

Categories TechnoPosted on

Negde početkom prošle godine nabavio sam sjajni Apacerov medija plejer AL460 ( List Computers 8.599 dinara ), koji se direktno spaja na TV uređaj (bilo koji TV ili video projektor), putem HDMI ili kompozitnog AV konektora, tako da preko 2 dostupna USB porta prikačite recimo USB stick ili eksterni HD na kome se nalazi multimedija, DivX ili DVD filmovi, MP3 muzika.

Apacer AL460 ima i mrežnu komponentu i to klasičnu LAN komponentu, ali i bežičnu uz jedan dodatak. Medija plejer možete spojiti na kućnu mrežu preko LAN priključka i nakon share-ovanja foldera na njemu povlačenjem audio-video sadržaja sa računar u mreži možete uživati u muzici i filmovima na vašem TV-u. Jedino je malo nezgodno što ćete kuću premrežiti kablovima, ali na sreću postoji i rešenje za bežično povezivanje.

Za to poreban vam je Apacerov wireless adapter AA311 koji se spaja na USB port i omogućava wireless mrežnu funkciju. Istog trenutka možete da počnete sa uživanjem u željenim media fajlovima (muzici, filmovima) koji se nalaze na kućnim računarima, bez kablova.

Jedini mali problem je što treba na odgovarajući način konfigurisati kućnu  bežičnu mrežu.  Dodatni problemčić predstavlja raznorodnost operativnih sistema. Ipak, Win7 mašine treba skinuti sa HomeGroup-e, i kreirati Workgroup Ad-Hoc mrežu, a recimo WinXP mašinu staviti u istu Workgroup (moraju biti istog naziva).

Takođe, moraju im se ručno deodeliti IP adrese tako da pripadaju istom IP segmentu. Na samom AL460 medija plejeru adapterAA311 se automatski prepoznaje i integriše, samo preko podešavanja uređaj treba smestiti u isti Workgroup i IP segmet. Preostaje samo da odredite foldere sa filmovima za sharing i da uživate.

Na ovaj način na svom centralnom TV-u ili bilo kojem većem ekranu (projektoru) možete da uživate u filmovima i muzici bez potrebe za ikakvim prebacivanjem fajlova i povezivanjem kablova! Kretanje kroz mrežne diskove i foldere vrši se preko daljinskog upravljača, a možete da gledate filmove, fotografiej i slušate muziku.

Sjajna stvar.

Za one kojima  ovo nije dovoljno preporučujem drugi Apacer uređaj – AL670 digitalni medija plejera naredne generacije! Apacer AL670 pored svega što poseduje AL460, podržava audio DTS format, NAS umrežavanje, Full HD emitovanje, pa čak i direktno BitTorrent medija preuzimanje –

Please follow and like us:

4 comments

  1. Sem ovog Apacerovog wireless adaptera(koj nigde trenutno ne moze da se kupi) koji jos USB wireles adapter bi bio kompatibilan sa Apacer AL460?

Comments are closed.