RT Vojvodine predstavila novi imidž

Categories MedijiPosted on

Evo izveštaja sa upravo završene konferencije za štampu na kojoj je predstavlje novi vizuelni identitet RT Vojvodine.

Tačno u 13h počela je promocija kojoj su prisustvovali mnogi novinari iz domaćih medija, štampe i televizije, a nov vizuelni "šmek" vojvođanske televizije predstavili su direktori ove ustanove.

Ovde možete pogledati ekskluzivno (pre prvog prikazivanja na TV – nacionalni dnevnik u 17h) prve snimke sa ove promocije, kao i promotivni spot koji će ispratiti ovu kampanju.

Novi identitet baziran je na vojvođanskim motivima i stvaralaštvu, prevashodno naivnoj umetnosti, a ceo koncept se "okreće" oko grafičkog elementa-simbola zlatne kugle.

Iz promo materijala (da se ograničim ;))

Citat:

Za izradu logotipa i slogana (BLIŽI VAMA) RTV angažovan je jedan od najboljih dizajnera u zemlji Vladimir Radišić, trenutno na poziciji art direktora agencije McCann Erickson (Beograd). Viza kartica Raiffesisen Bank, Coca-cola, Nescafe, MTV, dizajn logotipa i launch kampanja portala nadlanu.com Telekoma Srbije, Lav pivo, Bambi, Monet, novi logo Elektropirivrede Crne Gore – samo su neke od Radišićevih brojnih i zapaženih marketinških kampanja za domaće i strane naručioce.

Tipografija je pažljivo birana. U pitanju je font Resavska Sans, autora Olivere Stojadinović, jednog od naših najpoznatijih tipografa. Taj font odlikuje: jedinstvenost, prefinjena ozbiljnost, elegancija i laka čitljivost. Ta ćirilica je istovremeno savremena i tradicionalna; postoji i u latiničnom izdanju, kao i u svim tipografskim težinama (od light do black, kao i kurziv). Sve to su pozitivni atributi koji se saglašavaju sa ciljevima novog identiteta RTV, i idu pod ruku sa njihovom praktičnom primenom u svakodnevnom TV programu.

Ponuđeni simbol novog logotipa RTV – zlatna kugla , kao osnovna ćelija strukture koju predstavlja, svojevrsni je mikrokazam sveukupne misije RTV, njen identifikator, komentar i cilj. Grafički lik kuće pretenduje da bude korespodentan i ekvivalentan sadržaju misije i vizije RTV. Zlatna je prirodna boja Vojvodine: njene zlatne žitnice, plodne zemlje, dukata, bogatstva, topline, ljubavi, darova, sunca, starog sjaja i Dunava koji je «zlata pun». Simbol je tajne i moćne reči (pisane i izgovorene), simbol univerzalnog sluge (medija-televizije) bez kojeg se ništa ne zbiva, simbol alter-ega i sreće, zlatnog doba i napretka. Zlato kao simbol blaga, materijalnog i duhovnog, ukazuje na istinu, kao najveću vrednost u stvaranju vesti.

Please follow and like us: