Prva godina ADSL-a

Categories InternetPosted on

Upravo danas navršava se prva godišnjica prisutnosti ADSL-a u mom domu. Ako je verovati statistici provajdera, za godinu dana ukupan dolazni saobraćaj bio je nešto preko 63GB, što znači negde oko 5 GB mesečno u proseku, a ukupan odlazni saobraćaj prešao je tek nekih 6GB.

Prosečno trajanje konekcije je 6 sati i 20 minuta, a najduža zabeležena neprekidna konekcija trajala je 51 sat. Sveukupno vreme provedeno na vezi dostiglo je 3.350 časova. Sve ove cifre deluju još impresivnije kada se uporede sa stanjem od pre nekih godinu dana kada je većina Srbije bila "osuđena" na modemski pristup "mreži svih mreža", mada i sada većina korisnika koristi modem.

Ipak, kako najavljuju iz Telekom sledeća godina trebala bi da donese značajna poboljšanja na ovom polju, pa bi prema planovima do kraja iduće godine trebalo da se stvore uslovi za 200.000 ADSL priključak. Opet, deluje optimistično, ali ipak kasnimo za okruženjem (u Hrvatskoj T-Com dostigao 200.000 ADSL korisnika), a o ostatku sveta da i ne govorimo.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *