PR i blogovi

Categories Blogosfera, Internet, MarketingPosted on

Pamela Parker, PR (public relations) stručnjak, u svom članku Wrangling the Blogosphere iznosi vrlo zanimljive rezultate istraživanja ponašanja blogera u Americi. Autorka uspostavlja vezu između rezultata ovih istraživanja sa potencijalom koji pruža svet blogovanja (tzv. blogosfera) za kompanijski PR.

Podaci govore da blogove vodi 2-7 % Web populacije u Americi, što je između 4 i 9 miliona te iste populacije. Istovremeno, ista studija ukazuje da blogove redovno prati nezanemraljivih 11% populacije , koja može biti “meta” različitih marketinških kampanja, simultano vođenih preko većeg broja blogova.

Promocija proizvoda i usluga putem blogova spada u advertajzing formu “od usta do usta”, koja se odlikuje frontalnim i direktnim delovanjem na potencijalne potrošače. Velika prednost blogova, kao promotivnih medija je izgrađeno poverenje u sud određenog blog-autora, kao i određeni stepen emocionalne povezanosti.

Please follow and like us:

2 comments

  1. Mene interesuje koliko su blogovi zastupljeni u Srbiji. Primecujem sve vise i vise pojedinaca koji se odlucuju na ovaj potez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *