Potpisani ugovori sa ABC Srbija

Categories InternetPosted on

[imgao]http://img225.imageshack.us/img225/4125/abcap8.jpg[/imgao]
Kao što sam [url=http://www.www.personalmag.rs/blog/?postid=1166]pre meseca dana[/url] i najavio, juče je su zvanično u [i]Asocijaciji medija Srbije[/i] potpisani ugovori između četiri najveća izdavača i [url=http://www.abcsrbija.com/]ABC Srbija[/url] ([i]Audit Bureaux of Circulation Srbija[/i]). Ugovor su potpisali [b]Robert Čoban[/b], vlasnik i direktor „[url=http://www.color.co.yu/]Color Press Group[/url]”-e, [i]Srđan Janićijević[/i], direktor „Politike”, [i]Manojlo Vukotić[/i], glavni i odgovorni urednik i direktor „Novosti” i [i]Atila Miho[/i]k, generalni direktor „Blica” . Sa strane Asocijacije medija, kao korporativni član ABC Srbija, ugovor je potpisao i [i]Zoran Papić[/i].

Ovim su svi na dobiti, prvenstveno [b]oglašivači jer će znati šta plaćaju[/b] i koliko, a pored njih i izdavači jer [b]više neće biti mesta za manipulacija sa “licitiranjem” tiražia[/b] i čestim “busanjem u prsa” o “najvećim tiražima”, bez ikakakvog pokrića.

[i]Audit Bureaux of Circulation Srbija[/i] je tripartitna organizacija, koju su osnovali izdavači, oglašivači i marketinške agencije. Cilj ABC je da na osnovu verifikovanog tiraža, omogući izdavačima uspešniju prodaju oglasnog prostora, a oglašivačima i agencijama – ponudi istinite i relevantne podatke za efikasnije ulaganje u oglašavanje u štampanim medijima. Verifikacija tiraža biće realizovana na osnovu utvrđenih standarda i procedura koje propisuje jedina međunarodna organizacija ove vrste u svetu[url=http://www.ifabc.org/index.asp] International Federation of Audit Bureaux of Circulation[/url] (IFABC).

Please follow and like us: