Političke tezge

Categories Marketing, PolitikaPosted on

Iako se samo tzv. "narodnjaci" (izvođači novokomponovane narodne muzike) prozivaju da tezgare svuda gde ima para, na te iste pare nisu gadljivi ni rokeri. Pa tako će večeras (21h) na Trgu Slobode u Novom Sadu gostovati: Aleksandar Dujin, Bajaga i gudači beogradske filharmonije, Vlatko Stefanovski, te Love Hunters-i. I to se o trošku LSV i kandidata za gradonačelnika Branislava Pomoriškog.

Već prekosutra, na Trgu Nikole Pašića u Beograd DSS poklanja biračima koncert na kome će učestvovati: Neverne bebe, 357, DJ Neša i Jovan Maljković i "Balkan Salsa band".

Zašto onda samo narodnjacima zamerati kako pevaju po svadbama, ispraćajima i drugim narodnim veseljima, kad se rokeri ne ustežu da budu instrument u rukama političkih virtuoza. Bez obzira što, verovatno, ne podržavaju stavove onih u čije ime sviraju, moraju biti svesni da se njihovo ime i delo, u datom trenutku, na izvesan način stavlja u službu nečije političke promocije. Što je ipak, mora se priznati, moralno niža kategorija. Osim, ako istinski ne podržavaju tu političku opciju.

Please follow and like us:

2 comments

  1. tamburix:
    Citat:
    I meni takve stvari deluju veoma glupo, jeftino podmicivanje i kupovanje glasova, ali sta ces njima je vazan svaki glas i sremni su sve da ucine za njega.

    Dok ovima drugima treba lova, pa što ne spojiti lepo sa korisnim. ;)

  2. Sve je to deo modernih politickih kampanja. Slicne stvari se rade svuda po svetu a ponajvise u US. Npr. na konvenciji Kerija svirali su razni popularni bendovi a medju njima i RHCP.
    I meni takve stvari deluju veoma glupo, jeftino podmicivanje i kupovanje glasova, ali sta ces njima je vazan svaki glas i sremni su sve da ucine za njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *