Podržavljenje Metals banke

Categories EkonomijaPosted on

Apsurdno i (ne)očekivano već duže vreme, AP Vojvodine odlučila je da podržavi banku. Bojan Pajtić i izvršno veće uputili su krišom pismo o nameri da preuzmu kapital Metals banke koja je gotovo izvesno sa namerom dovedena u položaj koji se trenutno nalazi (nijedna banka u Srbiji osim Metals banke nije u tako “lošem” položaju).

Naravno, skuština akcionara u upravni odbor su “oberučke” prihvatili nameru, tako da će sada Metals banka biti ono što je zapravo nekada bila Vojvođanska banka, koja je – gle čuda nedavno prodata grčkoj NBG banci. A bila je prava vojvođanska razvojna banka osnovana od strane vojvođanske provrede i koja je ulagala u tu istu privredu.

Zašto sad, na kraju sveopšte privatizacije – podržavljenje, kada svi govore da je država loš upravnik kapitala? Odgovore treba tražiti i u ovdašnjim medijskim spekulacijama koje govore da je došlo vreme za smenu Pajtića i da će ga zameniti Dulić, što pretpostavlja da podržavljenje banke  ide u prilog teze o  kreiranju svojevrsnog “rezervnog položaja” i adekvatno udomljavanje vojvođanskih funkcionera.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *