PlanB

Categories Blogosfera, Internet, KulturaPosted on

Plan be” je relativno novi projekat beogradskog kulturnog centra REX koji je pokrenut u saradnji sa brojnim stranim autorima i grupama koji su svojim radom postavili i postavljaju nove standarde na savremenoj svetskoj medijskoj i umetničkoj sceni. Cilj projekta je uključenje što većeg broja pojedinaca u svetsku medijsku “kolotečinu”, kako bi se razbili ustaljeni, angažovani medijski “kanali”.

Jedan od mogućih alata u probijanju konstatovane medijske blokade, bar po meni, je kreiranje i širenje što većeg broj BLOG-ova kao ličnog sredstava za “produktivno i kreativno uključenje pojedinca u društvo“. U okviru ovog projekta održaće se brojne diskusije, prezentacije, radionice, izložbe, a svaki od ovih segmenata imaće edukativni i produkcioni deo.

Tehničku osnovu projekta predstavljaju free i open source rešenja, kao što je uostalom i pozadinski CMS ovog bloga – BBlog. U okviru projekta pokušaće se da se što veći broj zainteresovanih pojedinaca obuči u korišćenju ovih alatki kako bi se stvorio široki front nezavisne medijske produkcije.

Upravo je završena (27-30. jul 2004.) radionica pod nazivom “Priprema i uređivanje onlajn publikacija” u kojoj je obrađivana tema praktičnog rada na kreiranju priloga za onlajn medije. Tema kao stvorena za sve sadašnje i buduće blogere, a pošto su sve radionice besplatne i otvorene za sve, ako imate vremena – iskoristite priliku.

Please follow and like us: