“PC magazin” #21

Categories IT, MedijiPosted on

Nova godina je idelano doba za promene i nove početke, a u ovu 2006. godinu “PC magazin” ušao je sa nekoliko značajnih izmena koje bi trebale da donesu neki novi kvalitet. Za početak, na čelo američkog izdanja „PC magazina“ postavljen je Jim Louderback, dosadašnji dugogodišnji kolumnista i urednik nekoliko Web izdanja kuće Ziff Davis, koji je na tom mestu zamenio Michaela J. Millera. Sa ovom smenom “na vrhu”, možemo očekivati samo poboljšanje kvaliteta sadržaja, informativnosti i aktuelnosti, što će se generalno odslikati i na naše domaće izdanje.

Takođe, “PC magazin” je od nedavno dobio i lokalizovane verzije za dva velika tržišta, za Kinu i Brazil, dve velike i mnogoljudne zemlje. Ovim se “PC magazin” trenutno izdaje u čak 40 zemalja sveta, na čak 16 različitih jezika sa neverovatnim tiražom od 5,1 miliona primeraka, što ovu publikaciju svrstava u vodeću svetsku tehnološku publikaciju.

Američka „smena na vrhu“ dogodila se nekako u isto vreme sa ovom našom, lokalnom, tako da će vas od ovog broja, u svet novih tehnologija uvoditi novi urednik, sa novim, izmenjenim konceptom, grafičkim uređenjem i raširenim spektrom sadržaja koji bi trebao da pokrije tematiku od one namenjene IT profesonalcima, preko tematike za tehnološke entuzijaste, do sadržaja namenjenih tinejdžerima.

A u novom broju, pre svega, BESPLATAN Internet za sve čitaoce. U saradnji sa našim partnerom beogradskom „Sinfonikom“, za sve čitaoce magazina obezbeđen je ceo mesec besplatnog ADSL ili modemskog pristupa Internetu. Sve što je potrebno je da popunite kupon sa 50. strane i da ga pošaljete na adresu „Sinfonike“.

Pored besplatnog Neta, tu je i pregršt zanimljivih sadržaja. Na testu nam je pored “gomile” zanimljivog hardvera, bila i nova ATI-jeva uzdanica – grafička kartica Radeon X1900 , koja postavlja nove standarde na polju kompjuterske grafike. Osim uobičajenih rubrika, poput „Rešenja“ i testova najaktuelnijeh softvera, pokrenuli smo i nekoliko novih rubrika, kao što su: „Opensource“ u kojima ćemo se baviti raznorodnim rešenjima „otvorenog koda“; „IT primena“ gde ćemo objavljivati konkretne primere praktične primene informacionih tehnologija; zatim, poslovni odeljak sa vestima i komentarima aktuelnih dešavanja u IT biznisu; posebnu rubriku za mobilne i PDA uređaje; i rubriku namenjenu programerima, IT profesionalcima i svima koji bi to hteli da postanu, a u okviru koje u ovom broju pokrećemo Web konkurs za izbor najkvalitetnije dizajniranog Web sajta, koji je proraćen malom školom XHTML-a i podrobnom analizom stanja domaćeg segmenta Weba.

Ukratko, mnogo toga novog, i novih i zanimljivih sadržaja. Uživajte uz besplatni Internet i vaš omiljeni vodič kroz nove tehnologije, i sve to za samo 120 dinara.

Please follow and like us: