Opel Insignia mini-test

Categories AutomobiliPosted on

Samo jedan dan “druženja” sa Opel Insigniom je dovoljan da se uverite u kvalitete nove Opelove uzdanice. Na jednodnevnom mini-testu imao sam prilike da se upoznam sa voznim i korisničkim osobinama Opel Insignie.

Spolja, već na prvi pogled pleni pažnju posmatra moćnim fluidno dinamičkim linijama i velikim 18 inčnim alu felnama koje su deo standardnog paketa opreme. Testirani model imao je dizel agregat sa 2 litre zapremine i snagom od 160 KS što je dovoljno da ovaj auto potren ddo stotke za oko devet sekundi.

Treba istaći da se sve Insignije isporučuju sa motorima koji zadovoljavaju EURO 5 standarde, da serijski imaju ESP (+ABS), te manuelne menjače sa 6 stepeni prenosa. Motor je stvarno moćan i ima blago reski sportski zvuk. Izvanredno ubrzava, prva brzina mu je prilično “kratka”, ali je zato drugi stepen “prilično dugačak” pa može da vas nosi sve do 80 km/h. U gradskoj vožnji, skoro pa da vam i ne treba treća brzina.

Ovo samo govori o karakteru vozila i njegovoj nameni, sa šest stepeni prenosa Insignia je ipak namenjena za “duge staze”, dok u gradu ne može da ispolji sve svoje kvalitete.

Enterijer je nešto najbolje do sada viđeno iz Opela i nisu daleko od istine tvrdnje da Opel sa Insignijom “napada” premijum segment.

U serijskoj opremi je mnogo toga, a nabrojaću samo najvažnije stavke: senzor za kišu, automatska kontrola svetla i zatamnjenosti retrovizora, elektro podesivo sedište vozača u 4 pravca i po visini, prebogati paket osvetljenja kabine i vrata (+svetla za čitanje), nasloni za ruke napred i pozadi, sa pregradama za sitnice, kožni volan sa komandama podesiv po visin i dubini, automatska zonska klima za regulacijom vlažnosti i čistoće, tempomat, termo-izoalcioni vetrobran, aktivni nasloni za glavu, centrlan brava sa daljinskim komandama i otvaranjem prtljažnika (530 litara), maglenke, radio CD 300…

Konkretni test model imao je  još: Bluetooth portal za mobilni, kožna sedišta sa memorisanjem dva položaja i grejanjem, radio CD changer 7 zvučnika, pranje prod pristikom prednjih farova, alarm i moćne 19 inčne alu-felne, i sve to za samo 29.377. Osnovni model sa 1.6 benzinskim agregatom, sa svom osnovnom opremom staje samo 19.097 evra.

Sve radi glatko, uparivanje mobilnog sa centralnom automobila traje sam opar trenutaka i potpom imate pun komfor hands-free telefoniranja koje uključujete preko komandi na volanu. Nakon prvog uparivanja, svaki put kada uđete u vozilo telefon se automatski spaja sa centralom. Komfor unapređuju super sedišta sa specijalnim podešavanjima lumbalnog dela, tempomat koji se brine o održavanju brzine na autoputu, te sva druga automatika. Za sada, ukratko toliko,a uskoro i mnogo više – više u Flickr galeriji.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *