Opel Astra – E-PR praćenje lansiranja novog proizvoda

Categories Automobili, branding, Marketing, Web produkcijaPosted on

Za nekoliko dana – baš u vreme održavanja svetske premijere na Salonu automobila u Frankfurtu – biće novi prestavljen i novi mikro web sajt za promociju nove Opel Astre. Pored informacija o proizvodima i zabavnih sadržaja, sajt će ponuditi posebne aplikacije, a jedna od njih biće i Opel Astra Visualizer.

Kako možete i videti u narednom videu sa šefom dizajna Mark Adams, Astra će putem mikro-web-sajta osim prezentacije novog vozila, ponuditi korisnicima i specijalnu aplikaciju koja će omogućiti izbor i prilagođavanje Astre svojim preferencijama u pogledu boja, točkova i enterijera – i praktičnu interakciju direktno sa dizajnerom Markom Adamsom, što je informativno i svakako zabavno.

Ovo je još samo jedan korak u marketinškom praćenju novog proizvoda, odnosno delu e-promocije koja je krenula pre nekih godinu dana sa prvim teaser fotkama, preko produkcionog Astra bloga, do najave i promocije mikro web sajta, sa svim pratećim manje-više vidljivim aktivnostima.

Opel Astra VisualizerOpel Astra VisualizerOpel Astra Visualizer

Screenshotovi aplikacije

Jedna od tih aktivnosti i predstavljanje Making Of“-a – videa koji donosi pogled na produkcioni proces kreiranja ove interaktivne aplikacije, a tu su i screenshotovi budućeg sajta i aplikacije. Čak i za Opelo marketing ovaj novi oblik digitalne komunikacije predstavlja novinu po prvi put uvedenu pri promociji Opel Insignije.

Ovo je odličan primer izvedbe marketing segmenta u domenu digitalne promocije novih proizvoda. Pogledajte samo koliko je to masivna ekipa koja stoji samo iza jedne na oko proste “stvarčice” i koliko se zapravo studiozno radi i vodi računa o svakom detalju.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *