Od “Plave ruže” do Palića

Categories Fotografija, TravelogPosted on

 

Apatin

Ovaj mali prvomajski godišnji odmor stvarno je prijao. Dva puta po četiri dana plandovanja je idelana prilika za "punjenje baterija". Tradicionalni prvomajski izlet zamenili smo drugomajskom bačkom turom ;) Naime krenuli smo 2. maja pre podne u turu oko Bačke dugu 303 km, obišavši pri tome, Apatin, Sombor, Suboticu i Palić.

Plava ruža

Ono što nas je iznenadilo je Apatin, koji je za nekih 5-6 godina totalno promenio izgled. Zahvaljujući dobroj privatizaciji ondašnje pivare, vajde je imala i opština koja je investirala u sređivanje velikog gradskog šetališta. Tu je i, na 2 km od centra restoran na dunavcu "Plava ruža" našeg poznatog NBA asa Rebrače. Pozicioniran na idelanom mestu, sa plažom, sportskim terenima i dvokaskadnom terasom, idealno je mesto za opuštanje.

Sombor

Za razliku od Apatina, i u Somboru se umivaju glavne gradske ulice, ali su radovi malo posustali. Ipak, u Somboru se izdvajaju gradski park i prelepo zdanje gradske kuće.

Sombor

Sledeća "stanica" Subotica tog drugog majskog dana bila je okupana suncem (u odnosu na druge dane praznika) i prepuna šetača. A glavna izletnička destinacija – Palić, bila je prebukirana. Inače divno šetalište oko jezera pretvoreno je u ružno vašarište, na žalost.

Subotica

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *