NSreporter novi novosadski nedeljnik

Categories MedijiPosted on

Sredinom oktobra novosadski dnevnik “Nacionalni građanski list” prestao je danas da izlazi zbog nastalih gubitaka. “Nacionalni građanski list” je, pored “Dnevnika”, bio jedini dnevni list na srpskom jeziku u Vojvodini, ranije je izlazio pod nazivom “Građanski list” i u međuvremenu je promenio više vlasnika, ali i koncept.

Građanski list je bio više lokalnog i regionalnog karaktera, dok je potonji sa predznakom “Nacionalni” pucao na “savezni nivo” – i u tome mislim da je pogrešno postavljen. Uzroke propasti treba tražiti u činjenici da se sadržaj sastojao do agencijskih vesti koje emituju i svi drugi, nedostatku novinara i dopsiničke mreže, te velikoj konkurenciji.

Mnogo bolji rezultati bi bili da je ostao lokalni list, što su i uvideli osnivači kreirajući nedeljnik “NS reporter“, nastao na “ruševinama” bivšeg “Građanskog lista”.

Print izdanje ima registrovan domen nsreporter.rs ali još nema nikakvo web izdanje. Koncet je dobro postavljen, sa lokalnim temama, politički – bar za sada izbalansiran, sa par kolumni, grafički sasvim solidan. Nedeljnik izlazi svakog četvrtka.

Please follow and like us: