Novi Toshiba prenosni računari

Categories HardwarePosted on

Na nedavnom okupljanju domaćih blogera i Toshibe, regionalni predstavnici Toshibe Alen Rizvić i Adrijan-Vazdar ekskluzivno su predstavili najnovije laptop računare iz portfelja kompanije Toshiba. Prisutni blogeri imalu su jednistvenu priliku da čak 2 meseca pre ditributera opipaju i osete snagu ovih sjajnih računara.

Toshiba Satellite L630, L650 i L670

Radi se o njanovijim modelima iz popularne i najprodavanije Satellite serije, modelima L630, L650 i L670, koji se pre svega razliku po veličini dijagonale i idu od najmanje g od 13,3 inča, preko 15,6, do najvećeg sa dijagonalom od 17,3 inča.

Sve pomenute karakterišu HD ekrani u odnosu 16:9 i sa LED pozadinskim osvetljenjem, sjajan Dolby Advanced Audio zvuk koji simulira 5.1 sisteme, serijski HDMI izlaz, te Blu-Ray optičke jedinice kao opcija kod sva tri. Svi sistemi su modularni, tako da će  se na tržištu pojaviti sa različitim kombinacijama veličina hard diskova, procesora, veličinama RAM-a i grafikom.

Kod sva tri podržan je RAM čak do 8Gb, i tvrdi diskovi do čak 640Gb. Takođe, svi poneuti hard diskovi, od namanjih do ovih monumentalnih 640GB su zaštićeni i čuvaju podatke u slučajevima udaraca ili pada računara zahvaljujući revolucionarnom Tošibinom HDD 3D Impact Sensor sistemu.

Sistem zasniva rad na konstantnom praćenju položaja računara preko 3 senzora u tri ose. Kada se registruje veći otklon na bilo kom senzoru, sistem odvaja čitačku viljušku od magnetnih ploča i zaustavlja okretanje ploča, čime se štiti i magnetno i fizičko oštećenje podataka u slučaju ispadanja računara.

Toshiba Satellite A660

Pravu poslasticu predstavlja Toshiba Satellite A660 sa zaista impresivnim karakteristikama. Ovo je pravi mali stereo centar, jer je A660 opremljen Harman-Kardon stereo zvučnicima, do sada neviđenim na prenosnim računarima. Takođe, ljubitelji muzike mogu da uživaju u omiljenim melodijama čak i kada je isključen, odnosno kada je u Sleep modu. Kako je projektovan za High Definition video, poseduje veliki HD ekran, ali i Blu-Ray plejer.

Toshiba je čak kreirala sopstveni Resolution+ tehnologiju koja je sposobna da konvertuje video sadržaje u standardniom formatu u sadržaje bliske HD kvalitetu, tako da možete da uživate u omiljenim starijim filmovima i sostvenim video zapisima u novom, višem kvalitetu.

Kako postoji tendencija da TV postane centar kućne zabave, Toshiba je ovaj računar opremila Intel Wireless Display tehnologijom koja omogućava da na kompatibilne TV uređaje bežično prenesete multimedijalne sadržaje, filmove i muziku.

I to nije sve, kako možete videti na slikama koje sam zebeležio na druženju, A660 poseduje i TV tjuner za tipičnim 75-omskim UHF ulazom, tako da je A660 sam za sebe multimedijalni centar, a povrh svega tu je i daljinski upravljač koji staje u Express Card slot tako da svim funkcijama računara možete pristupiti iz svoje fotelje, na daljinu. Još jedna od sjajnih osobina je i multitouch touchpad koji omogućava lako zumiranje, rotaciju objekata i slične operacije.

Sve u svemu, sjajni računari koji će sigurno na tržištu pronaći put do kupaca koji cene tehnološke inovacije, kvaliteti i solidnost izrade, pouzdanost i naravno garanciju bez kompromisa. Na tržištu kod nas će biti dostupni negde od jula meseca.

Foto galerija

Please follow and like us: