Novi korporativni identitet Opela

Categories Automobili, brandingPosted on

Počevši sa nedavno održanim Sajmom automobila u Frankfurtu i svetskom premijerom nove Opel AstreOpel je uveo novi korporativnog identitet prilagođavajući ga izgledu svojih proizvoda – novi slogan i  novi logo naglašavaju svojevrsnu prekretnicu – novo razdoblje za Opel.

Nova “munja”,  najprepoznatljiviji deo logoa Opela kao standard uvedena je sa nakon lansiranja Insignije, a biće aplicirana na sve modele. Od sada će biti deo ne samo komunikacije o novoj Astri, nego čitave Opel komunikacije. Nova „munja” uz ugravirano ime brenda Opel ima i novi slogan: Opel. Wir leben Autos.

Slogan “Wir leben Autos” trebao bi da naglasi Opelove osnovne vrednosti i u budućnosti, naglašava jednostavnost nemačkog inžinjerstva, izražava jaka osećanja i strasti koji utiču na sve što Opel radi. Opel ne samo da proizvodi automobile, već “živi za automobile” i reč “Leben” izražava visok nivo energije koji može osetiti svako ko je bio u dodiru sa Opelom.

Na kraju, ali ne i najmanje bitno, tvorci novog slogana veruju da će u budućnosti “Autos” značiti ljudima mnogo više nego sam prevoz. Opel automobili ne govore samo o vožnji nego su i neizostavan deo svakodnevnog života.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *