Nova era mobilnosti – BMW Hydrogen 7

Categories InternetPosted on

[url=http://www.bmw.co.yu/]BMW[/url]-ova laboratorija [url=http://www.h2-lab.com/]H2Lab [/url]u Minhenu ponudila je nedavno svestran uvid u potencijalnu novu eru sa [b]energetskim izvorima budućnosti[/b].

[imga]http://img63.imageshack.us/img63/7189/h7qz0.jpg[/imga]
[foto]BMW Hydrogen 7[/foto]

Prema jednoglasnom mišljenju stručnjaka iz BMW [i]H2Lab[/i]-a [b]alternativa postojećim izvorima energije je pronađena[/b] – oni su ubeđeni da je [b]hidrogen (vodonik) taj koji ima potencijal [/b]da u bliskoj budućnosti najznačajnije utiče na naše živote i naše okruženje. Prilikom demonstracije novog proizvoda iz ove laboratorije, specijalisti iz ove kuće predstavili su širok spektar različitih pristupa i mogućnosti u korišćenju [b]vodonika, te njegove perspektive vodećeg izvora energije u narednim dekadama[/b].

U svemu tome, BMW uzima značajnu ulogu promotera vodonika kao goriva budućnosti, koje neće pokretati samo automobile. U tom smislu, projekti poput [b]CleanEnergy BMW[/b] vozila su pokrenuti da dokažu i potvrde da vodonik nije samo politički korektan izbor budućnosti, već da i poseduje upotrebnu vrednost koja se može pokazati u velikom broju proizvoda u bliskoj budućnosti. Srž “hidrogen projekta” čine nastojanja u razvijanju tehnologije koja će biti kompatibilna za iskorišćenje energije iz vodonika na velikom broju autonomnih uređaja poput laptopova, mobilnih telefona, pa čak i aviona.

[h2]BMW Hydrogen 7[/h2]BMW grupacija je danas prezentovala [b]prvi luksuzni salonski automobil pogonjen hidrogenom[/b] namenjen svakodnevnoj upotrebi. Ovim je kompletno uspešno [b]kompletiran proces serijskog razvoja[/b] luksuznog vozila na vodonik. [b]BMW Hydrogen 7[/b] pogoni 12-cilindrični agregat[b] snage 260 KS[/b] koji [b]”konzumira” tečni vodonik[/b], ali po potreni i benzin, obezbeđuje [b]autonomiju od čitavih 700 kilometara[/b]. Od 0 do “stotke” ogromna limuzina stiže za samo 9,5 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na [b]230 km/h[/b]. [b]Dualni mod[/b], koji je tu zbog trenutnog nedostatka servisnih stanica koje su snabdevene vodonikom, veoma brzo i lako prebacuje motor na konvencionalna goriva.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *