Nokia N900 – mobilni kompjuter

Categories MobilePosted on

Nokia N900

Prošlog meseca najavljivana, najsvežija i najozbiljnijia uzdanica Nokije – N900, stigla je ovih dana i do naše redakcije. Ovaj Nokia smartphone opremljen je ARM Cortex-A8 procesorom, doalzi sa 1 GB radne emorije i ugrađenih 32 GB prostora za čuvanje pdoataka koje dodatno moguće proširiti sa microSD memorijskim karticama. Ekran osetljiv na dodir je zaista fantastičan sa rezolucijom od 800×480 piksela, a naravno poseduje i ugrađenu kamera od 5 megapiksela koji skriva klizni poklopac na poleđini.

Nokia N900

Tu su još WiFi, HSDPA, te A-GPS, a ono što je najaznimljivije je da operativni sistem po svojim korenima veoma blizak Google Androidu. Naime, operativni sistem na N900 zasnovan je  Linuxu i zove se Maemo 5, koju u paru sa pomenutim moćnim procesorom i memorijom pruža sjajan korisnički doživljaj.

Kao što je i očekivano, dizajn, izbor materijala i završa obrada s u na zavidnom nivou, a koncepcijski radi se o candybar slajder telefonu sa punom izvlačećon QWERTY tastaturom, sa tasterima raspoređenim u tri reda.

Nokia N900

Više slika u Flickr galeriji

Kakv je interfejs i doživljaj može da posvedoči sledeći video:


Duke Nukem 3D na Nokia N900

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *