Nokia E65

Categories MobilePosted on


Nakon samo par nedelja od najave na 3GSM kongresu u Barseloni do naše redakcije je već stigla nova poslovna "baba-roga" iz Nokije – model Nokia E65, koji je 12. februara imao svetsku premijeru upravo na pomenutom sajmu "u paketu" sa modelima E90 i E61i..

Radi se o vrlo lepo dizajniranom kompaktnom poslovnom slajder telefonu (ovo je zapravo prvi slajder u Nokijinoj E klasi) zasnovanom na Symbian-u 9.1. Dimenzije 105 x 49 x 15,5 mm i zapremina od 74ccm čine ga najmanjim S60 modelom. U odnosu na prethodne Nokijine slajdere, klizni mehanizam kod E65 deluje dorađenije i robusnije, a sam klizni mehanizam je aluminijumski.

E65 poseduje kameru od 2 megapiksela, izuzetan aktivno-matrični ekran rezolucije 240 x 320 piksela i težak je samo 115 g,a ono što ga izdvaja u odnosu na multimedijalne telefone (N80, N95) je njegova okrenutost poslovnoj nameni, pre svega unapređenim komunikacionim karakteristikama, dodatnim mogućnostima u upravljanju glasom, podrška za 3G prenos podataka i integrisan WLAN.

Sve u svemu izuzetan telefončić, o kome ćete moći više da pročitate u aprilskom broju "Mobi"-ja,a do tada evo par fotki koje će malo bolje dočarati izgled ovog aparata.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *