Nokia C6-01

Categories MobilePosted on

Juče su Nokia objavila veliki dil sa Microsoftom pa se (neočekivano) očekuje da budući Nokia pametni telefoni “trče” na Windows Phone 7 operativnom sistemu. Na žalost model na testu  C6-01 je i dalje na zaostalom Symbianu, tak oda će pričekat eventualni upgrade. Sredinom prošle godine na testu sam imao Nokiu C5, koja je u suštini solidan telefon (doduše i spor) ali ograničen Symbianom.

Nokia C6-01 donosi unapređenja, u pitanju je full touchscreen pametni telefon sa odličnim AMOLED ekranom (Koja je razlika između modela C6 i C6-01? C6 ima QWERTY tastaturu a C6-01 ne). U odnosu na C5, ekran C6-01 je vidno bolji, odziv ekrana takođe je poboljšan pa ne morate pritiskati do iznemoglosti, a takođe odziv sistema je mnogo brži, ali opet to je Symbian.

Što se tiče upotrebljivosti, zaobljene ivice, metalni dizajn, jedan dominantan taster pojednostavljuju korišćenje ali i stavraju probleme nenaviklima na ekranski interfejs. Sve u svemu, dobro dizajniran telefon koji pak malo slabije naleže u ruci zato što ima tendenciju da iz nje isklizne. Tasteri koji se nalaze na boku su možda malo previše tvrdog odziva, a sa njim ćete regulisati jačinu zvuka, zaključavati ekran i okidati fotke. Kad smo kod fotoaparata, valja odmah napomenuti da je u njega ugrađen senzor od 8 megapiksela i dvostruki LED blic, ali bez mogućnosti zumiranja.

Nokia C6-01 je telefon za sve one korisnike koji nisu zahtevni i koji ne žele previše da plate. Iako 290 evra i nije tako malo ako volite Nokiju a Android ne, onda je ovo telefon za vas.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *