Nokia 6085, moćna i pristupačna

Categories MobilePosted on


Iako cenovno spada u nižu kategoriju Nokia 6085, gde kupci se ne mogu očekivati biriljantan spoj karakteristika i mogućnosti, ovaj model se prema svojoj pojavi, performansama i kvalitetu podrške u domenu zabave (MP3, FM radio, stereo Bluetooth, video…) i konektivnosti svakako može svrstati u gornji, viši segment.

Nokia 6085, quad band telefon sa podrškom za EDGE prenos podataka, se prema tehničkoj izvedbni svrstava u preklopnike, i to u izuzetno elegantno dizajnirane preklopnike, koje krasi kranjnja okrenutost ka korisniku i njegovim potrebama. Školjkast oblik, oborenih, mekanih ivica i veoma male dimenzije (92 x 46 x 23 mm) čine ovaj telefon gotovo idelanim za nošenje u bilo kom, pa i najmanjem džepu.

Osnovni "kostur" načinjen je o tvrde crne plastike, dok je spoljašnji „oklop“ izveden takođe u plastici koja prilično verno imitira brušeni aluminijum i dolazi u 4 različita varijeteta boja (crna, srebrno-siva, zlatna i ružičasta). Na prednjem poklopcu nalazi se mali monohromatski displej (rezolucije 96×68 piksela) osvetljen plavim LED diodama, čija je svrha prikaz najbitnijih informacija korisniku, kao što su vreeme, status baterije, snaga prijemnog signala i identifikacija pozivoca. čak i kada je telefon zatvoren (preklopljen).

Iznad displeja je eksterna FSTN kamera VGA rezolucije (640×480 piksela) skromnih karakteristika, na kojoj je najviše ušteđeno i koja je praktično najslabija tačka na telefonu. Model 6085 korisnicima nudi 4 MB interne memorije koja je proširiva MicroSD karticama do 2 GB. Toliko za sada o ovom Nokijinom modelu, a detaljniji pregled možete pročitati u martovskom broju magazina Mobi. Cena ovog telefona kreće se oko 130 €.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *