Nintendo 3DS

Categories Mobile, TechnoPosted on

Nintendo 3DS koji nam je stigao na test u redakciju donosi pravu malu revoluciju u domenu mobilnog igranja. Nintendo 3DS igračima pmogućava da uživaju u 3D igrama bez 3D naočara. Jednostavo podesite ugao gledanja prema glavnom erkanu koji ne mora biti mnogo precizan i imate osećaj dubinskog pogleda. Malo je zamono na duže vreme, pa čak nije ni preopručljivo deci ispod 7 godina zbog mogućeg oštećenja vida.

Uz sam uređaj koji kod nas košta nešto preko 30 hiljada dinara, dolazi nekoliko igara, a jedna od njih je Mii koja je tu da demonstrirao mogućnost slikanja putem prednje kamere (zapravo dve kamere) na konzoli i njenog automatskog konvertovanja u Mii avatare. Ukoliko ipak ne bude zadovoljni rezultatima, možete doterati stvar kroz Mii Studio.

Nintendo 3DS može da se poveže na Internet, tako da možete da posetite virtualnu prodavnicu i kupujete igre za Game Boy i Game Boy Advance. Sav download se čuvati na memorijskoj kartici od 2 GB, koja se isporučuje uz sistem, a igre možete kupovati i na specijalnim Nintendo memorijskim karticama koje se postavljaju u ležište na poleđini.

Za sada je dostipno nekoliko zanimljivih naslova, ali tek treba očekivati sjajne igre koje će u potpunosti iskoristiti 3D i kamere. Pored standardnih konzolnih kontrola, a donjem delu smešten je touch-screen kojim se dodatno kontroliše konzola.

Please follow and like us: