Naslovi.net – ePress kliping

Categories InternetPosted on

Inače odlična domaća lokacija Naslovi.net koja selektira i agregira vesti sa novinskih sajtova, ponudiće uskoro posetiocima još jedan odličan servis. Reč je o ePress kliping servisu, koji je za sada još u Beta razvojnoj fazi, a koji će korisnicima ponuditi da se pretplate na uslugu dostavljanja vesti u njihovo elektronsko poštansko sanduče prema zadatom kriterijumu, odnosno odabranim ključnim rečima.

Prilikom registracije potrebno je da unesete ključne reči prema kojima će sistem (softver) da napravi selekciju vesti koje će vam zatim uputiti na e-mail. Ovim više ne morate da posećujete veliki broj domaćih informativnih lokacija kako bi pronašli ono što vas interesuje. Dovoljno je prijaviti se na sistem, zadati tematiku (ključne reči) i svako jutro dočekaće vas upravo ono što vas interesuje.

Za sada, u BETA fazi, servis dozvoljava zadavanje samo 2 ključne reči, ali će ovo najverovatnije biti prošireno. Mali problem predstavlja kodiranje kliping-paketa kodnom stranom Windows-1250, što dovodi do problema iščitavanja “naših slova”, ali i to će verujem biti rešeno jednostavnim Unicode kodiranjem.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *