Najtiražniji magazin u Srbiji

Categories MedijiPosted on

Gotovo sigurno ne znate koji je magazin najtiražniji u Srbiji, ali verovatno da pretpostavljate da se radi o nekom celebrity izdanju, ili nekom ženskom magazinu. Ipak, prevarili ste se. Najtiražniji magazin u Srbiji je iste tematike kao i najtiražniji magazin u SAD. A tematika su hrana, kuhinja i recept!

Na verovatno čuđenje mnogih,  magazin “Pošalji recept” sa 227.928 prodatih primeraka (oditovan tiraž od strane ABC Srbija) najprodavaniji list u Srbiji! Slično je i u Americi – najuspešniji i najuticajniji magazin u Americi je „Food Network Magazine” posvećen kulinarstvu, sa tiražom od 1,3 miliona primeraka.

Koncept našeg najtiražnijeg magazina je jednostavan, čitaoci-kontributori šalju svoje priloge sa receptima, dok se posao urednika svodi na izbor najzanimljivijih recepata. Oni odabrani se objavljuju, a njihovi autori se nagrađuju sa 800 dinara. Za razliku od prestižnih kulinarskih magazina koji se bave “egzotikom”, “Pošalji recept” stvaraju čitaoci, tako da su svi recepti primenljivi u gotovo svakoj kuhinji i uz vrlo malo potrebnih sredstava, što je svakako imperativ u doba globalne krize.

Još jedan zanimljiv podatak je da je isto izdanje Color Press Grupe “Pošalji recept”, pokrenuto i u Makedoniji pos nazivom “Испрати рецепт” te je taj magazin za samo dva meseca izlaženja, odnono 2 broja – postao najtiražniji magazin u Makedoniji.

O stanju i tiražima štampanih medija možete pronaći u pregledu AdWeeka, koji donosi informacije o najtiražnijim magazinima u SAD.

Please follow and like us:

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *